UTA rămâne fără victorie în deplasare în acest an calendaristic și după deplasarea din „fieful” codașei Pandurii. Deși au condus cu 1-0 prin reușita lui Buia și au avut și alte ocazii importante, arădenii au trebuit să se mulțumească doar cu un punct. Golul egalizator reușit de Băjan a venit în urma unui penalty contestat, dar, în cele din urmă, Ionuț Popa a admis că remiza e justă.
Directorul tehnic al „Bătrânei Doamne” a fost cel care s-a prezentat la conferința de presă de după meci și a început prin a remarca situația nedemnă în care au ajuns Pandurii și UTA. „Din păcate, cele două echipe care au jucat mulți ani în Liga 1 au ajuns acum să evolueze în eșalonul secund, unde e mai mult chinuială decât fotbal. Partida a fost echilibrată. Într-adevăr, Pandurii a dominat în repriza a doua, fiindcă nu mai avea ce pierde în situația grea în care se află, la fel de grea ca și a UTA-ei. Prima parte a fost a noastră, a doua, a lor, per ansamblu, scorul e echitabil. Totuși, sunt nemulțumit că nu am câștigat, fiindcă, după părerea mea au fost două-trei decizii de arbitraj ce ne-au dezavantajat și am avut și o bară. A fost acordat ușor 11 metri pentru gazde. Jucătorul lor nici nu a atins mingea și a căzut… Apoi, am înțeles de la directorul executiv al clubului (n.a. Codru Grădinariu) că un penalty pentru noi a fost mutat în afara careului (n.a. la Curtuiuș, în minutul 78). Am mai avut și un jucător eliminat, deși mie mi s-a părut că acesta a jucat mingea”, consideră Ionuț Popa.
Întrebat dacă echipa sa mai are emoții în ceea ce privește retro­gradarea ținând cont de rezultatele dimineții în Liga a II-a, experimentatul tehnician a adăugat: „Emoții am pentru că sunt echipe ce s-au trezit dintr-o dată și câștigă. Până acum au dormit, iar acum fac puncte. Am văzut și ieri un joc,
cu oaspeții având 2-0 și apoi pierzând cu 5-2. Am văzut-o și pe Târgoviște cum a jucat la Brăila și m-a surprins elanul gazdelor. Emoții vor fi până la sfârșit”.
Ca și în precedenta deplasare, cea de la Călărași, „decarul” Buia, golgheterul echipei în stagiunea de primăvară a fost schimbat în debutul reprizei secunde. „A fost avertizat și mi-era teamă ca din postura de mijlocaș pe zona centrală să nu facă un fault și să fie eliminat. Riscam să nu-l am cu Poli, un joc, după cum se știe, foarte important pentru noi. La pauză l-am atenționat și pe Tănase asupra acestui fapt, dar, din păcate, nu a scăpat de eliminare”, a explicat Popa.

Recomandările redacției