Pur și simplu, „roș-albii” s-au descătușat, sâmbătă, în fața plăpândei formații din Suceava și au ajuns la golaveraj pozitiv. Mai mult, odată cu cele 6 puncte ce trebuie să mai sosească din confruntările cu ASU Poli și ASA Târgu Mureș, echipa arădeană e ca și salvată de la retrogradare. „Nu mă așteptam la un așa scor. Mă gândeam că va fi un meci complicat pentru noi, căci ei își jucau ultima șansă. Am dat gol repede și am prins încredere, după care au sosit și celelalte pentru o victorie confortabilă. Echipa este salvată, cred că și matematic, a ajuns la un golaveraj pozitiv, așa că de săptămâna viitoare o să încercăm să facem numai antrenamente care să le placă și jucătorilor. Adică multe miuțe și alte jocuri tematice, fără prea multă pregătire fi­zică. În plus, ne propunem să readucem la antrenamente juniori care s-au mai pregătit cu prima echipa, dar o să vorbim și cu unele echipe la care mai avem împrumutați jucători pentru a-i verifica din timp pe toți, dar și pentru a se obișnui cu atmosfera. O să încercăm să legăm și jocuri de destindere cu echipe de județ din Arad sau Timiș”, a menționat Ionuț Popa, care la începutul aventurii sale în „roș-alb” nu-și explica de ce s-a renunțat atât de ușor la Vlad Opriș, integralist, sâmbătă, în defensiva sucevenilor. „La acea vreme, mă deranja în special faptul că numeric nu stăteam bine la nivelul fundașilor centrali. Apoi, a venit Markovic și lucrurile s-au mai stabilizat. Despre Opriș au­zisem numai lucruri bune acum o lună două, că e înalt și puternic, un stângaci bun și oricum azi el nu a jucat mai slab ca alții, ci în nota echi­pei. De la Foresta, poate doar Marius Matei a mai încercat să demonstreze că rămâne un fotbalist bun, în rest…”, a adăugat Popa.
După demisia lui Cristi Todea, „Mister” și-a schimbat și statutul în cadrul staffului tehnic al „Bătrânei Doamne”. „Federația ne cere să avem antrenor calificat pe bancă și a trebuit să renunț la funcția de director tehnic. Sau dacă vreți, sunt și antrenor interimar și director tehnic”, a mai menționat experi­mentatul tehncian.
După demonstrația de forță cu sucevenii, mai precis spre finalul primei părți când scorul era deja 4-0, un suporter din galerie i-a strigat lui Ionuț Popa să plece de la echipă, acum că echipa e salvată și joacă bine. „Nu știu dacă am jucat foarte bine, au fost trasee de joc disponibile lotului, în special cu mingi pe benzi și pătrundere obligatorie, fără a forța centrările. Ne-au ieșit câteva, dar nu e cazul să scoatem în față munca antrenorilor. Dar, ca să le fac pe plac tuturor, o să întreb și managerul clubului dacă echi­pa a jucat bine și, oricum, o să vin cu argumentele mele că echipa nu a jucat bine”, a fost replica lui Popa.

Recomandările redacției