Cel puțin deocamdată, Șoimii Pâncota e echipa ce le-a luat cele mai multe puncte medieșenilor în acest sezon. După remiza din tur, a venit și victoria din intermediara de miercuri (2-1), cum tot în intermediare au venit și succesele împotriva altor echipe cu pretenții, CS Mioveni și FC Brașov. Iată ce a avut de spus Ionuț Popa
…despre meciul cu Mediașul: „Veneau înarmați pentru jocul acesta. Am discutat înainte cu ei, știau că am bătut Mioveniul, că Vâlcea ne-a egalat din întâmplare și că am câștigat și cu Brașovul. Le era frică de noi, dar și nouă ne-a fost frică de ei. Dar, din această frică a ieșit prestația bună de azi. victoria este muncită și în același timp meritată. Meritul este al tuturor celor care au evoluat . Am avut o atitudine pozitivă, mult mai bună decât cea din ultimul joc acasă, când am pierdut două puncte din cauza atitudinii necorespunzătoare. E munca băieților, nimeni nu le-o poate lua. Știu că uneori îi critic dur, dar și când merită nu pot decât să-i laud și chiar să le mulțumesc că fac atâtea pentru acest club”.
…despre calitatea adversarului de azi: „Ne-am pregătit să dăm o ripostă bună echipei adverse, pe care continui să o văd cea mai bună din această serie, ținând cont că Băjenaru, Llullaku, Ciprian Petre, Abrudan sau Vitinho vin din Liga 1 și au o anumită valoare. Cu acești jucători și poate și alți-doi trei pe care nu i-am nominalizat stăteam cu Pâncota liniștit pe primul loc. Dar nu vreau să mă laud, căci nu mai am nevoie de așa ceva”
…despre aportul lui Dragoș Dragalina: „Să nu uităm că și în play-outul de anul trecut, în condițiile în care nu aveam niciun vârf, el a fost un jucător determinant pentru noi, vital chiar. Ținând cont că nicio Ousmane și nici Alin Mihai, care încă nu este refăcut complet, nu au dat randamentul așteptat l-am împins din nou pe Dragalina în față și a văzut toată lumea ce bine s-a descurcat”
…despre paradele lui Cristi Irimia: „Vreau să-l felicit neapărat și pe el. Ne-a salvat din două-trei situații foarte grele. Se dovedește că experiența și valoarea lui sunt importante la această echipă”
…despre efortul lui George Pirtea: „Are probleme la genunchi, l-am forțat azi. Bine, totuși, că nu a jucat la Baia Mare, căci pe acel teren risca o recidivă. Azi a tras de el, a marcat și un gol frumos, dacă e serios poate să joace și în Liga 1 într-un an, doi”.
…despre finalul de an: „Mă bucur că echipa nu a mai pierdut de patru meciuri și privim cu încredere și meciurile care urmează. Mai sperăm ca și problemele financiare să se rezolve și să intrăm înt-un moment și mai prielnic performanței”.
…despre gândurile de play-off: „Ne gândim cu tristețe la punctele pe care le-am pierdut acasă cu Satu Mare, Reșița și Tărlungeni. Cu ele, cred că eram pe primul loc sau în orice caz pe podium. Oricum, cu cele 23 de puncte stăm bine, nu ne gândeam la începutul campionatului că vom face atâtea. Dar, acum ne gândim că puteam fi chiar mai sus în clasament”.
Pâncota joacă sâmbătă di­mineața la Caransebeș în etapa a 17-a a Ligii a II-a (seria de Vest). Gugulanii tocmai ce au fost penalizați cu 14 puncte în clasament pentru neachitarea datoriilor față de foștii jucători.

Recomandările redacției