UTA a pierdut al doilea meci la rând în liga secundă la fotbal și la același scor, 2-3. Ripensia a fost cea care i-a produs „Bătrânei Doamne” cel de-al doilea eșec la primăverii pe arena din Șiria și aruncă îndoieli asupra calității lotului de jucători al „roș-albilor”.
De altfel, chiar Ionuț Popa a spus la finalul dispute cu trupa de pe Bega că unii fotbaliști nu sunt de UTA. „Am pierdut un meci în care un singur jucător, Mediop, a reușit să facă ce a vrut cu linia noastră de apărare. Într-un fel, ne-a bătut singur. Am luat trei goluri pe greșeli personale ce nici în curtea școlii nu se fac, nu pot fi admise la Liga a II-a. În plus, orice echipă are idei în mijloc, iar la noi astăzi mijlocul a fost jenant. Tănase, Jorza și Buia au evoluat slab în condițiile în care lipsește presiunea pe ei. Trebuia să apară lejeritatea în joc, în sensul bun al cuvântului, să demostreze cu toții că pot mai mult. Dar, mai mult de 6-7 jucători nu pot să rămâne la echipă dacă se vrea ceva. Am reușit un miracol că ne-am salvat. Într-adevăr, ne-am mobilizat, Bodea a apărat câteva lovituri de la 11 metri, e o minune în aceste condiții. Noroc că s-au retras cele două echipe că altfel nu știu cum scoteam cămașa”, a spus antrenorul interimar al arădenilor la finalul disputei cu „Ripi”.
Întrebat dacă nu ar trebui să schimbe din nou foaia cu jucătorii, respectiv să-i solicite mai mult la antrenamente, Popa a adăugat: „Cu asemenea greșeli indivi­duale poți să antrenezi și poți să joci cât ai vrea. Am început bine, în primele 10-15 minute am încercat să jucăm sus, să-i prindem cu un pressing avansat, am reușit să dăm gol, am mai avut vreo două ocazii, dar a venit acea fază monumentală gen Burlă, mai bine dădea mingea în aut. A doua greșeală a fost fantastică la golul doi, trebuie să le eliminăm cumva, dar nu știu cum să facem. Am încercat să menținem linia de fund într-o formulă constantă, dar marile probleme sunt când mijlocul nu încearcă să recupereze sau să oprească jocul. E un semnal de alarmă. Jucătorii sunt foarte degajați, nu mai au treabă cu campionatul, dar nu este normal să fie așa. Eu nu am văzut așa greșeli individuale crase nici la echipe de județ. Să nu mai zic de cele ce apar în timpul jocului, preluări, pase și driblinguri nereușite. Am încercat să surpindem cumva, am introdus jucători rapizi, pe Angelo Iuga, dar nimic, Toma a avut o inițiativă bună la gol, dar s-a mai complicat și el cu câteva driblinguri. Nu vreau să zic de valoarea lor, dar când faci asemenea greșeli te gândești și la așa ceva”.
Miercuri, experimentatul tehnician spunea că dorește să facă mai multe schimbări în linia de fund, dar, până la urmă, a operat doar una: Polgar în locul lui Daniel Dan. „Eu am vrut să încep cu Rafael Iuga sau Markovic, nu cu Polgar , dar ieri, Iuga a vomitat și
l-am scos din lot. Pe Markovic l-am văzut că nu era în apele lui, nu știu ce se întâmplă. Am discutat cu el și am decis să apelez din nou la Roșca, care nu era inițial în lot, nu era pregătit pentru acest joc”, a mai explicat Popa.
În fine, „Mister” a recunocut că: „Ripensia are și ea vreo 4-5 jucători buni și împreună cu cei 6-7 ai noștri s-ar putea face o echipă bună de Liga a II-a”.
Deși au etapă liberă în weekend, singura zi liberă a utiștilor rămâne duminică.

Recomandările redacției