UTA împarte exact în două clasamentul Ligii a II-a după runda cu numărul 17. După cel de-al trei­lea eșec consecutiv, „roș-albii” nu se mai uită deloc spre vârf, unde 7 echipe se bat cu șanse aproximativ egale pentru două locuri direct promovabile și cel de baraj.
La câte absențe a avut în primul „unsprezece”, Manea, Benga și Rus fiind mai mereu titulari până în prezent, „Bătrâna Doamnă” a luat în calcul și un rezultat negativ cu Argeșul. Totuși, după aspectul jocului, în special al celui din repriza secundă, remiza era posibilă. „Nu cred că rezultatul reflectă realitatea, cel puțin în repriza a doua noi am dominat mai mult. Din nou, am pierdut pe niște greșeli individuale, au fost trei-patru, dintre care două la goluri. Mi-a plăcut echipa după pauză, pentru că am avut o altă dinamică, am încercat să jucăm mai mult în față. Probabil că tinerețea îi îndeamnă pe majoritatea jucătorilor să facă pasul în spate, deși eu îi îndemn în permanență să joace în față. Dar, repet, au fost două greșeli mari în apă­rare, greșeli de care noi nu am beneficiat niciodată în acest campionat din partea adversa­rilor noștri. Acesta e un aspect negativ al nostru, că nu reușim să eliminăm greșelile individu­ale”, susține Ionuț Popa.
De la precedentul joc cu FC Ar­geș au trecut 5 luni în care nu s-a schimbat mare lucru pentru UTA. Din diverse motive, numărul juniorilor (8) cu care stafful tehnic al arădenilor a abordat confruntarea cu trupa lui Săndoi a rămas același, iar rezultatul a fost același: înfrângere la un gol diferență. „Se știe foarte bine situația, încercăm să jucăm cu copii până la sfârșitul anului, indiferent de ce rezultate vom avea. Îmi este greu să cred că seniorii, indiferent de valoarea lor, vor mai rămâne în aceste condiții (n. red. financiare, cu res­tan­țe salariale de trei luni). Dacă va exista posibilitatea să adu­cem trei-jucători peste valoarea lotului, facem echipă, dacă nu, vom avea o viață foarte grea. La începutul campionatului am spus niște lucruri și ele se adeveresc și anume faptul că suntem o echipă de locurile 10-15. Mulți oameni din presă și din jurul clubului nu m-au crezut. Am spus că vom ajunge într-o situație în care cu greu ne vom salva de la retrogradare. Și, de asemenea, am spus că în iarnă vom rămâne fără jucători. Cam toate aceste lucruri s-au adeverit”, a adăugat antrenorul Campioanei Provinciei.
UTA joacă din nou pe puncte peste 4 zile, la Ploiești, cu una dintre marile favorite la promovarea în Liga 1. „Este greu să ne recupe­răm pentru deplasarea de joi, avem și un număr redus de jucători. Astăzi, pe lângă Miculescu, au făcut parte din lot Hrezdac și Isac, alți doi jucători de 17 ani. Miculescu chiar a jucat 90 de minute”, a concluzionat Popa.

Recomandările redacției