Dacă în primele șase amicale estivale, UTA a pierdut doar în fața unei echipe superioară valoric (Debrecen, locul 5 din prima ligă maghiară), astăzi, la Gyula, arădenii au bifat un eșec oarecum neașteptat în fața celor de la Grosics Akademia Szeged 2011, ce activează în eșalonul trei din țara vecină.
După o primă parte de nota 4, „roș-albii” și-au mai revenit în partea a doua, au marcat odată, dar au mai avut și alte ocazii bune la poarta adversă. „E o înfrângere care mă pune pe gânduri, de fapt am luat chiar acum hotărârea să îi las mâine liberi. Trebuie să admitem că jucătorii sunt foarte obosiți, pentru că ieri, de exemplu, am avut un antrenament fizic, poate chiar atletic, de 100 de minute. M-am gândit că va apărea astăzi această stare de neputință, o parte dintre greșelile în jocul nostru au provenit tocmai din aceaată cauză. Am luat două goluri aiurea, de portar, după părerea mea. A fost distrat, ca să zic așa, iar unii jucători au făcut figurație în prima repriză. În repriza a doua am mai redresat corabia puțin, am dat un gol și am mai avut vreo 3-4 situații”, spus Ionuț Popa despre eșecul de peste Graniță.
În primele 40 de minute, pentru UTA a evoluat și băcăuanul Sorin Pavel, masivul „vârf” cu aventuri în ligile inferioare din Italia, propus de impresarul Cristea Opria în „alb-roșu”. „Nu este atacantul pe care l-am dorit. El se bazează foarte mult pe fizic, iar noi avem nevoie de un vârf cu viteză și mai multă tehnică. De altfel, sunt și alte posturi care trebuie acoperite imediat și nu știu dacă le mai putem acoperi, așa că ne rezumăm la ce avem. Sper să nu jucăm așa și în campionat, pentru că ne vom face de râs. Vom pierde de la 3-0 în sus fiecare joc, pentru că sunt adversari mult peste cel de astăzi”, a concluzionat Popa, care a luat un verdict dur și în privința fotbaliștilor francezi sosiți duminică la Arad: „Le-am spus să dispară după primul antrenament, pentru că ne făceam de râs cu ei în teren”.
UTA va mai disputa un amical sâmbătă, cu Șoimii Lipova, iar weekend-ul viitor se deplasează la București pentru duelul cu Daco-Getica, din prima etapă a ligii a doua.

Recomandările redacției