O victorie la „masa verde” într-un derby al Vestului nu îi face neapărat cinste „Bătrânei Doamne”, însă punctele de marți s-ar putea dovedi decisive în atingerea obiectivului, salvarea de la retrogradare. Până la urmă, cele două echipe și antrenorii lor nu au nici cea mai mică vină că partida s-a întrerupt în minutul 60 la indicațiile venite din partea celor care conduc destinele celor de la ASU Poli. Poate doar antrenorul timi­șorenilor, Toni Foale, să aibă o mică responsabilitate, căci el ar fi putut – teoretic – să le spună jucătorilor săi să rămână pe teren, dar, până la urmă, nu a făcut decât să repecte o decizie a superiorilor săi.
„Ne iubește rectorul, fiind din Chișineu-Criș”
Oricum, Ionuț Popa, directorul tehnic al „roș-albilor”, a ținut să precizeze la final că: „Eu nu scoteam echipa de pe teren și, probabil, după meci eram dat afară. Am văzut că erau jucători de la Poli care au vrut să joace, dar dacă cei din conducere, poate chiar rectorul Politehnicii (n.a. Aurel-Viorel Șerban), au luat acestă decizie. Probabil, dânsul (n.a. rectorul Politehnicii) ne iubește fiind de loc din Chișineu-Criș. Lăsând gluma la o parte, trebuia să joace până la capăt. Au început mai târziu din respect față de suporteri și
i-am înțeles, dar să retragi echipa, înseamnă că îți bați joc de echipă. Acum vor pierde meciul și vor lua și amendă”.
„UTA este a Aradului și
trebuie să joace la Arad”
Rugat să numească un vinovat pentru situația creată, astăzi, la Șiria. „Nu știu cine este vinovat, eu am discutat și cu cei din conducere înainte de joc și am înțeles și că au fost și articole de presă des­pre acest lucru, adică un protocol privind prezența a 70 de timi­-șoreni la meci. Am înțeles că a fost și un protocol în acest, cu acel 5% din capacitatea stadionului, oricum trebuiau să vină cât le permitea legea. Trebuie să recunosc și eu că în momentul în care am preluat echipa speram ca acest derby să-l jucăm la Arad. Cu tot respectul pentru primarul Bot și șirienii care ne-au oferit toate condițiile, UTA este a arădenilor. Și eu am pus teren sintetic la baza mea sportivă, dar ce se întâmplă la Motorul este inadmisibil. Noi ne antrenăm acolo și vedem că lucrează doi oameni. Nu se poate așa ceva, nu iau partea primarului, dar firma care a câștigat licitația trebuia să-și facă treaba. UTA este o legendă a fotbalului. Ca și echipă, ca și tradiție, este a Aradului și trebuie să joace în Arad. Terenul de la Șiria a fost pus la punct, a fost bun, îi mulțumim primarului Bot, jos pălăria, însă tradiția dintre cele două echipe te determină ca derby-urile să se dispute pe stadioanele încărcate de tradiție”.
„Un gest urât retragerea de pe teren”
Menționând că în cazul în care UTA ar fi câștigat pe teren l-ar fi trimis pe antrenorul Cristi Todea la conferința de presă de la final, Ionuț Popa s-a referit și la importanța punctelor: „Este un rezultat care ne satisface în condițiile în care ne-au lipsit atâția jucători. Eram mulțumiți și cu un egal fără atâția jucători, Polgar, Petra, Tănase și Markovic. În fine, nu am înțeles gestul celor de la Poli, trebuia să-l facă în prima repriză pentru că vizavi de suporteri au dreptate și ei. Adică e clar că fotbalul se joacă pentru și cu suporteri, dar – totuși 0 trebuie respectate niște reguli. Nu aș fi vrut să se întâmple asta, eu am respect pentru orașul unde am activat o perioadă. Este un gest urât că s-au retras de pe teren”, a adăugat „Mister”, care a comentat puțin și lipsa galeriei arădene din peluză: .„Am citit comunicatul SCU în care spuneau că fotbalul este pentru suporteri și sunt de acord. Dar mai știam că este o rivalitate între arădeni și timi­șoreni, nu știu de ce astăzi au fost solidari, ei trebuiau să vină să ne susțină. Nu pe mine, că știu că nu mă suportă și m-am obișnuit, dar pe jucătorii echipei favorite”.
Cu alte ocazii, experimentatul antrenor arădean a declarat public că pentru el Poli e cea din Liga 1 și nu echipa suporterilor. Întrebat azi dacă-și menține afirmația, Ionuț Popa a spus doar atât: „Adevărata Poli este cea care a pierdut cu
4-3 când eu eram antrenorul UTA-ei, spre bucuria unora și nefericirea altora”.
De menționat ar mai fi că și Antonio Foale a fost inivitat la confe­rința de presă de după cele 60 de minute din derby-ul Vestului, dar antrenorul lui ASU Poli a refuzat din… solidaritate cu susținătorii echipei sale.

Recomandările redacției