Poporul a vrut schimbare la Chișineu Criș

1
4990

 

VOICU SIDA 

Săptămâna care tocmai s-a încheiat am trecut pe la mai multe sedii de primării. Recunosc însă că ținta mea a fost să îl cunosc pe actualul primar al orașului Chișineu Criș, domnul Florin Flavius Chereji.

Ne-am anunțat prezența, care a fost una de prietenie, zicem noi. Am fost așteptați la sediul primăriei de tânărul primar Florin Flavius Chereji, o persoană cu foarte mult respect, spre deosebire de alți primari ale unor localități de câteva sute de locuitori cărora nu le poți ajunge la nas, de îngâmfați ce sunt.

Dar să revenim la ale noastre și anume la edilul șef al orașului Chișineu Criș. De obicei, atunci când ajung la o primărie, înainte abordez diferite discuții privind activitatea primarului. În ceea ce îl privește pe domnul Chereji, chiar dacă este la început de mandat, nu am auzit vorbindu-se decât lucruri bune la adresa domniei sale. „Da, știm că este la început de mandat, dar noi ne-am pus încrederea în dumnealui, mai ales că este tânăr“, au precizat câteva persoane aflate chiar în fața primăriei.

Ne bucurăm să auzim asemenea cuvinte frumoase la adresa unui primar. „Să știți că noi îl cunoaștem pe domnul primar de multă vreme, iar în oraș nu o să auziți decât cuvinte frumoase la adresa dumnealui“, ne-au spus și alți locuitori pe lângă care am trecut.

După ce am terminat discuțiile cu cei câțiva cetățeni din fața primăriei, am fost conduși în biroul domnului primar, care, așa cum am precizat, ne aștepta.

 

Sunteți un primar cu multă energie. Domnule Chereji, ce ați gândit atunci când ați pornit la acest drum?

Înainte de a porni la acest drum am discutat cu cetățenii. Ei au fost cei care mi-au propus să candidez. Au spus că vor să aibă o schimbare în orașul lor, iar acea schimbare o pot face numai cu ajutorul meu. Le-am răspuns că sunt de acord cu propunerea lor, însă cu o singură condiție: am nevoie de sprijinul lor, ca într-o luptă.

Au avut încredere în dumneavoastră.

Da, în primul rând au avut încredere în mine. Cetățenii mereu îmi spuneau că vor neapărat schimbare la Chișineu Criș, că orașul are nevoie urgentă de o nouă față. Chiar dacă sunt nouă candidați în cursă, șansele vor fi ale mele, ceea ce și s-a întâmplat.

Domnule Sida, să știți că la mine este ușa deschisă la orice oră, pentru orice cetățean. Până la urmă, datorită lor am ajuns primar.

Așa este, domnule primar. Spuneți-ne câteva din obiectivele cuprinse în Strategia de Dezvoltare Locală a Orașului Chișineu Criș pe o perioadă scurtă, medie și pe termen lung.

Obiective termen scurt și mediu 2021. Canalizarea în zona centrală a orașului, pe strada Înfrățirii; refulare canalizare din satul Nădab, la stația de epurare Chișineu Criș; amenajare zonă promenadă în Piața Avram Iancu; reabilitarea clădirii Liceului Teoretic Mihai Veliciu; reabilitarea școlii din Nădab; amenajarea locurilor de joacă pentru copii în orașul Chișineu Criș; în satul Nădab finalizarea lucrării reabilitarea rețelei de aducțiune de la frontul de captare; reabilitare stație de tratare a apei și reabilitarea rețelei de apă potabilă în orașul Chișineu Criș și ultimul obiectiv se referă la finalizarea lucrării Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale din orașul Chișineu Criș.

Iar obiectivele propuse pe termen lung sunt: complexurile sportive, sala de sport de 180 de locuri, bazin de înot didactic, amenajare zonă promenadă în cartierul Pădureni, construirea și dotarea Centrului Cultural, construire și dotare clădire clasele I – VIII din satul Nădab, construirea și dotarea corp clădire Liceul Teoretic Mihai Veliciu; amenajare zonă promenadă pe faleza Crișului Alb, construire și dotare ștrand, construirea și dotarea Spitalului Orășenesc, amenajare zonă centrală a orașului, sistem de colectare ape pluviale în orașul Chișineu Criș, reabilitarea și dotarea Liceului Tehnologic din Chișineu Criș, construire complex agrement în orașul Chișineu Criș, pistă de tartan stadion și pistă de biciclete Chișineu Criș – Socodor (limită UAT).

Frumos program aveți domnule primar. Noi vă dorim succes!

Voicu Sida

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.