Foresta Suceava a cedat la Arad cu scorul de 1-0 la capătul unei partide în care a fost mereu vioara a doua. Arădenii au avut o miză și, deci, o viteză în disputa de duminică dimineață, având șansa de a termina anul 2016 pe loc promovabil în Liga 1.. „Știam că va fi un meci greu la Arad, mai ales că UTA avea șansa să treacă pe locul 2 și să aibă o iarnă liniștită, să adune forță în jurul echipei. Aradul merită să aibă echipă în prima ligă, mai ales că a jucat baraj și sezonul trecut, se vede că e o constanță aici. Noi am încercat să facem față UTA-ei așa răniți, accidentați, cum am fost, am schimbat și sistemul de joc. Pentru prima dată în acest sezon am evoluat cu trei fundași centrali, dorind să îngustăm spațiile și să dăm lovitura pe contraatac. Am luat gol dintr-o fază care nu anunța mare lucru, pe o greșeală a noastră căci am dat pe lângă minge, dar la fel de adevărat este că echipa gazdă putea marca la alte ocazii. Pe final am avut o tresărire de orgoliu, am avut acea ocazie a lui Rusu, dar nu știu dacă era corect să egalăm. Terenul a fost destul de bun, etapa trecută am jucat pe zăpadă, acum a fost cald aici. Terenul a fost desfundat, dar asta a fost în detrimentul echipei gazdă. Felicit UTA și Doamne ajută să promoveze!”, a spus Cristi Popovici după confruntarea de pe „Motorul”.
Chiar dacă la un moment dat echipa moldavă a fost în locul UTA-ei, adică pe locul 2 în clasament, acum navighează undeva la mijlocul clasamentului. „Noi nu am avut niciodată gânduri de promovare, obiectivul clubului nostru este o clasare pe unul din primele opt locuri. Suntem o echipă adunată în vară, în pripă, cu jucători aduși din toate părțile. Am avut un parcurs foarte bun de când am venit aici, am ajuns chiar și pe loc de promovare, iar toată lumea era încrezătoare în ce am fi putut să facem. Dar, a venit acel picaj exagerat, când nu am câștigat timp de șase etape și am ajuns la mijlocul clasamentului. Nu poți promova cu echipă făcută pe grabă, ai nevoie de măcar un an de zile. Uite cum e la UTA. A fost constantă anul trecut, acum e la fel, au jucători tineri, e o bază sănătoasă aici. Noi vrem să terminăm în primele șase echipe”, a mai punctat antrenorul principal al Forestei Suceava.
În final, fostul fundaș a vorbit și despre lupta de la vârful clasamentului: „Diferența e sensibil egală acolo sus, singura formație care s-a desprins este Juventus, care pare scăpată în câștigătoare. Dar, oricum mai sunt multe etape de disputat, iar celelalte formații sunt despărțite de un singur punct. Cred că cine va fi mai decisă în această iarnă va avea câștig de cauză”.
(C.M.)

Recomandările redacției