Continuă proiecțiile de film la Cinematograful Arta. Vineri, începând cu ora 20, va rula „Pororoca”, o apariție recentă a industriei românești de film. „Pororoca”, titlul celui de-al treilea film al regizorului Constantin Popescu, face referire la un val de pe fluviul Amazon. Asemenea acestuia care se revărsa cu o forță distructivă, la fel acționează și tensiunea asupra personajelor filmului. Departe de a fi doar un thriller reușit, „Pororoca” ridică miza explorând schimbarea drama­tică din dinamica unei familii în fața pierderii copilului, emoții redate impresionant de Bogdan Dumitrache și Iulia Lumânare.
Pororoca a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, unde a fost nominalizat pentru cel mai bun film. Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.
Tudor și Cristina duc o viaţă de cuplu obişnuită, fără griji, altele decât cele inerente, legate de creşterea şi educaţia copiilor: Maria (cinci ani) şi Ilie (șapte ani).
Într-o duminică dimineaţă, Tudor iese cu copiii în parc. Într-o clipă de neatenţie, Maria dispare. Împreună cu alţi părinţi, Tudor o caută frenetic prin zonă. 30 de minute mai târziu, Tudor anunţă poliţia. Maria este considerată, oficial, dispărută.
Regia este semnată de Constantin Popescu, iar în rolurile principale pot fi văzuți Bogdan Dumitrache și Iulia Lumânare. Filmul are o durată de 152 de minute și nu este recomandat copiilor sub 15 ani.
(G.C.)

Recomandările redacției