Portarul Miron întoarce armele: „Dacă era după mine nu plecam de la UTA”

0
435

În cele două sezoane în care a ajuns la barajul de promovare în Liga I, „Bătrâna Doamnă” s-a bazat pe portarul Bogdan Miron. „Curățenia” pe alocuri neinspirată din vara anului 2017 l-a vizat și pe goal-keeperul sătmărean, care ajunsese să se simtă la Arad ca acasă. De atunci, Miron a apucat să debuteze cu Sepsi Sfântu Gheorghe în Liga 1, iar la finalul stagiunii precedente a urcat cu Șirineasa în eșalonul secund.
Acum, echipa din Valea Jiului se numește Energeticianul, iar mâine va fi oaspetele UTA-ei în cadrul etapei a 13-a a ligii secunde la fotbal. „Aradul era ca o a doua casă pentru mine, dacă era după mine nu aș fi plecat niciodată de acolo. Chiar dacă Sepsi era în Liga 1, dacă UTA îmi oferea prelungirea contractului nu aș fi ezitat niciun moment. Îmi plăcea presiunea specifică unei echipe de tradiție, cu suporteri calzi, dar – în același – timp pretențioși. Chiar dacă ne-au mai și criticat, nu m-au deranjat în mod deosebit, mă motivau să fiu și mai bun, și mai concentrat. Sper ca reîntâlnirea cu ei, dar și cu tot ceea ce înseamnă UTA, foști colegi, conducere antrenori, să fie plăcută. Nu port pică nimănui și respect pe toată lumea, cu o mențiune specială pentru nea’ Dan Țapoș. El a fost cheia pentru cea mai bună perioadă din cariera mea de fotbalist. Vorbesc despre ceea ce a fost…”, ne-a mărturisit Miron.
Acesta nu se va reîntâlni cu multe fețe vechi din rândul fotba­liștilor. Dintre seniori, doar Manea și Cipri Rus mai sunt și azi în „alb-roșu”, iar dintre juniori: Copaci, Costin, R. Iuga și Stahl. „Probabil, cei de la UTA au dorit să schimbe sângele după cele două promovări ratate, deși numai noi știm, cei din vestiar, cât de mult ne-am dorit să ajungem în Liga I. Cele două baraje rămân, poate, marile nerealizări ale carierei mele, căci Aradul chiar merită să revină în Liga I”, mai adaugă Miron, care îl cunoaște bine și pe actualul titular al buturilor arădene, Roberto Bodea, care s-a antrenat împreună cu el și cu Barna într-una dintre pauzele competiționale trecute.
Energeticianul ocupă locul 8 după 12 runde, având cu un punct mai mult decât UTA în clasament (20 față de cele 19 ale arădenilor). Pretențiile mari și în cadrul grupării patronate de Nicolae Sarcină, iar Bogdan Miron confirmă acest lucru. „Investițiile în echipă sunt destul de mari, e normal ca domnul Sarcină să ceară rezultate de la noi. Cu siguranță, ne puteam
descurca mult mai bine, dar important este ce facem de acum înainte, iar meciul de la Arad este foarte, foarte important pentru noi. Jucăm pe terenul unei echipe unde nu multă lume poate câștiga, iar trei puncte aici ar fi foarte valoroase. Datoria mea este să încerc să închid poarta echipei ce are încredere în mine, sper să mă ajute și colegi din fața mea și să trecem cu bine de acest meci greu. UTA-ei îi doresc multă baftă, dar numai după partida cu noi. Oricum, indiferent de rezultatul de sâmbătă, mai rămân multe meciuri de jucat și se pot întâmpla multe până la final. Vedeți și dumneavoastră că Petrolul sau U. Cluj, echipele cotate cu cele mai mari șanse la promovare, încă nu-și găsesc cadența, așa că oricine din prima parte a clasamentului poate spera la primele trei locuri. Sperăm să fim și noi acolo, venirea domnului Bogdan Andone dându-ne – parcă – un alt avânt. Știe să ne motiveze și ne concentreze, e una din armele noastre în plus de acum înainte”, mai afirmă fostul utist, cu șanse mari de a fi titulaizat sâmbătă, pe „Motorul”.
Olimpia Satu Mare, Șimleul Silvaniei, Luceafărul Oradea, Na­țional Sebiș, UTA și Sepsi Sfântu Gheorghe sunt echipele la care a evoluat goal-keeperul de 28 de ani înainte de a ajunge la Energeticianul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.