Gruparea fanion a Aradului este pe cale să încheie operațiunea de curățare a lotului conform noii politici de austeritate instituită de conducerea clubului, dar ținând cont și de prevederea Consiliului Concurenței privind jucătorii străini. Tomas Svedkauskas este al șaptelea fotbalist care și-a încheiat amiabil conturile cu UTA în această iarnă, după Adili, Cârstocea, Asani, Florea, Scutaru și Păcurar.
Portarul lithuanian semnase cu arădenii la începutul lunii noiembrie 2017, a apărat în patru partide, în care a încasat 7 goluri, având partea sa de vină la două-trei dintre ele. În ultima confruntare a anului (0-0 în deplasarea de la Metaloglobus), goalkeeperul de 23 de ani a fost scos din primul „unsprezece” de Alex Barna, pentru ca de câteva zile „roș-albii” să-și asigure și serviciile lui Roberto Bodea.
„Conducerea clubului și portarul lituanian Tomas Svedkauskas au ajuns, pe cale amiabilă, la un acord de încetare a colaborării. Îi urăm mult succes fotbalistului în etapele următoare ale carierei sale”, e anunțul postat pe pagina oficială a clubului UTA. Goal-keeperul de 23 de ani nici nu a mai participat la antrenamentul de ieri și a și părăsit țara.
Probabil, la începutul acestei săptămâni, va fi rândul lui Hanson Boakai să-și ia actele de la UTA, așa că mai rămân de rezolvat doar situațiile „renegațiilor” din tur, Mădălin Ciucă și Alin Buleică.

Recomandările redacției