Porți deschise pentru tineri, de Ziua Instituției Prefectului (foto)

0
616

Ziua porților deschise la Prefectură a stârnit interes îndeosebi tinerilor. Câteva grupuri de studenți și elevi au făcut un tur al Prefecturii, cu prilejul „Zilei Instiuției Prefectului”, 2 aprilie. Reprezentanții Prefecturii au fost vizitați de studenți din anul I ai Facultății de Administrație Publică din cadrul Universității „Aurel Vlaicu”, coordonați de profesor universitar Petru Tărchilă și elevi olimpici ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, însoțiți de director Cristina Boba și profesor Pop Cristina.

Tinerii arădeni au fost conduși într-un tur al instituției, primind pe parcurs informații relevante din activitatea și istoricul instituției. Prefectul județului, Florentina Horgea i-a întâmpinat pe oaspeții speciali în Sala Rotondă, având cu fiecare grup câte o „ședință de lucru” despre activitățile instituției. Prefectul a răspuns  întrebărilor venite de la… posibilii viitori funcționari publici. Tinerii arădeni au avut ocazia să semneze în Cartea de onoare a instituției.

„Ne-am bucurat astăzi de vizita tuturor oaspeților noștri. Le mulțumesc profesorilor care i-au însoțit pe elevi și studenți într-o activitate de documentare privind istoria, rolul și specifiul Instituției Prefectului. I-am văzut pe cei tineri foarte interesați și receptivi. Consider că deschiderea față de cetățeni a oricărei instituții publice este un principiu obligatoriu ce trebuie implementat cât mai concret. Am încercat să explicăm atribuțiile Prefecturii viitorilor funcționari publici, studenții și elevii arădeni, astfel încât să le trezim interesul față de munca în administrație. Vom continua aceste acțiuni în viitor, așa cum ne menținem angajamentul de a veni în sprijinul oricărei persoane care apelează la serviciile noastre, în limita atribuțiilor stabilite prin lege. Cu ocazia Zilei Instituției Prefectului mulțumesc tuturor angajaților instituției, colegilor mei din Prefectură și din serviciile publice comunitare de Pașapoarte respectiv Permise Auto și Înmatriculări, pentru eforturile lor zilnice, pentru activitatea lor de zi cu zi în beneficiul arădenilor”, a declarat doamna Florentina Horgea, prefectul județului Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.