joseTehnicianul lusitan Jose Miguel Peres Araujo şi-a dat, ieri dimineaţă, acordul pentru a ocupa, timp de un sezon, funcţia de antrenor al campioanei României, Univ. Goldiş ICIM.
Portughezul are 41 de ani şi vine de la Sport Alges e Dafundo, echipă cu care a cucerit în ultimele două sezoane titlul de campioană a Portugaliei. Araujo deţine funcţia de antrenor secund la lotul de senioare al Portugaliei, dar şi la cel de sub 20 de ani, iar în perioadele 2000-2005 şi 2007-2011, a fost antrenor principal sau secund la Olivais, cu care a cucerit o serie de trofee pe plan intern, dar şi a avut câteva participări în FIBA EuroCup.
În sezoanele 2005/2006 şi 2006/2007 a antrenat şi la băieţi, fiind secund la Sport Clube Lusitania.
Preşedintele clubului arădean, Marcel Urban, explică alegerea făcută. „Mi-a plăcut că are stofă de campion, l-am studiat destul de atent în anii trecuţi şi are referinţe foarte bune din Portugalia. A câştigat patru campionate, ceea ce spune multe despre cariera sa. Are o experienţă importantă, chiar de ceea ce avem noi nevoie.”
Dan Moraru urmează să ocupe funcţia de consilier tehnic, iar Araujo va sosi la Arad pe 1 septembrie, data reunirii echipei.
Risper și Wirth se retrag!
În sezonul 2011/2012, portughezul le-a avut sub comandă la Alges pe americancele Risper şi Wirth, cu care ar putea colabora şi la Arad, în sezonul viitor. Dar cele două au anunțat conducerea clubului că nu mai vor să joace! „Am discutat cu amândouă, pentru că ni le doream cu insistenţă şi pentru sezonul viitor. Au fost două jucătoare valoroase, de mare caracter, care ne-au ajutat enorm. Mi-au spus că au luat decizia de a renunţa la baschet, o decizie pe care o respectăm. Au rămas plăcut impresionate de tot ceea ce s-a întâmplat la Arad, de la echipă, colege, staff, până la mass-media şi lumea de pe stradă, cu care păstrează amintiri foarte plăcute. Ne mulţumesc tuturor pentru sprijin şi afecţiune, ne salută şi ne iubesc”, a dezvăluit același Urban.
Vestea deloc bună primită astăzi le dă puţin planurile peste cap celor din conducerea clubului arădean. „Trebuie să acceptăm situaţia. Le mulţumim şi noi pentru tot ceea ce au făcut pentru această echipă şi le dorim multă sănătate şi succes în tot ceea ce vor face. Nu ne rămâne decât să lucrăm pentru formarea lotului alături de noul antrenor. Va fi o lună iulie plină, în care trebuie să fim activi şi eficienţi pe piaţa transferurilor. Ne dorim tot şase jucătoare străine, în special americance, pentru că sunt mai ieftine decât cele europene şi în multe cazuri mai bune dacă ne raportăm la calitate-preţ”, a arătat conducătorul arădean.
Moni e dorită în teren
Monica Brosovszky rămâne o piesă importantă în strategia campioanei României. „Sperăm în păstrarea jucătoarelor care au avut un randament bun în sezonul trecut. Dorim să îmbinăm experienţa jucătoarelor străine cu tinereţea celor românce. Monica Brosovszky rămâne simbolul acestei echipe, avem mare nevoie de ea în continuare. I-am propus şi funcţia de antrenor secund, iar în acest sens avem un acord verbal din partea ei. Mai rămâne să stabilim doar nişte detalii, pe care nu le puteam pune la punct prin telefon, în condiţiile activităţii sale la lotul sub 20 de ani”, mai spune Urban.

Recomandările redacției