În județul Arad, seceta a afectat o mare parte dintre culturile agricole. La această oră recoltatul grâului este trecut bine de jumătate iar orzul şi rapiţa au fost strânse din camp. Utilajele de dezmiriştit şi de prelucrat solul intrând la lucru în urma combinelor.

 „Rapiţă am avut în cultură 800 ha, producţia e diferită de la zonă la zonă, de la hibrid la hibrid, de la tehnologie la tehnologie, dar ca medie e undeva la 3.000 kg/ha. Grâul este cultivat pe 2.700 hectare şi a dat între 3.500 şi 6.500 kg/ha”, a declarat, pentru Ferma,  Mihai Dehelean, directorul unei unități care dispune de o suprafaţă de 4.285 hectare.

Agricultorul  susţine că sunt „întrunite” toate condiţiile pentru declararea calamității la cultura de  porumb şi a florii-soarelui, culturi care ocupă aproape 2.000 ha. Aproape toţi cooperatorii au depozitat producţiile obţinute, în aşteptarea unui preţ mai bun de care nu prea sunt siguri că o să vină! ,,Chiar dacă va veni ploaia, plantele sunt la limita supravieţuirii; ce s-a pierdut nu se mai poate reface. Eu sunt acum lângă lanul de floare şi primele trei frunze de la sol sunt deja uscate!”, declară pentru sursa citată. Mihai Dehelean.

Sursa Ferma

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției