armaPosesorii  armelor neletale, deţinute în baza certificatelor de deţinător trebuie să se prezinte, până la 1 septembrie a.c., pentru  eliberarea permiselor de armă.

Urmare a modificărilor legislative prevăzute de Legea 295/2004 modificată, poseorii, armelor  deţinute în baza certificatelor de deţinător trebuie să se prezinte până la data de 1 septembrie a.c.,  pentru  eliberarea permiselor de armă tip A. În aceste condiţii, cei 685 de deţinători de arme neletale care posedă certificate de deţinător, aflaţi în evidenţele IPJ Arad, trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Arad pentru eliberarea permiselor de armă. Documtele pe care trebuie să le prezinte sunt cele publicate pe site-ul IPJ Arad, ar.politiaromana.ro, secţiunea Informaţii utile”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Conform legislaţiei în vigoare, posesorii, armelor  deţinute în baza certificatelor de deţinător care nu se prezintă pentru eliberarea de permise sunt pasibii de sancţiuni contravenţionale.

Recomandările redacției