Poşta Română nu mai vrea să livreze pensiile şi alocaţiile, suspecților de coronavirus

0
386

Poșta Română a luat o decizie fără precedent, pe fondul epidemiei cu coronavirus. Poștașii nu vor mai livra pensiile şi alocaţiile către cetăţenii aflaţi în carantină din cauza coronavirusului, transmite stiripesurse.ro.

Conducerea Poștei Române a trimis o circulară către oficiile poştale în care precizează că, începând joi: „în toate locaţiile pentru care s-a instituit măsursa de carantinare în spaţii special amenajate sau la domiciliu sau sunt în autoizolare, Poşta Română la suspenda orice activitate de livrare a trimiterilor poştale, a drepturilor de protecţuie socială, precum şi a oricăror altor servicii/prestaţii care implică contactul direct între salariaţii poştali şi persoanele aflate în carantină/autoizolare“.

Măsura va afecta persoanele suspectate ca fiind infectate, care nu îşi vor mai primi banii, dar nici nu pot ieşi din casă.

La nivelul județului nostru, ultima situație oficială arăta că 149 de persoane sunt în auto-izolare. Potrivit DSP Arad. în data 3 martie 2020 situaţia se prezintă astfel: 0 persoane sunt în carantină, în spaţii special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România; 101 persoane şi 45 contacţi familiali ai acestora sunt în auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile de la întoarcerea în România.

În România, un număr de 11.311 persoane sunt, joi, în izolare la domiciliu, cu peste 1.000 în plus faţă de bilanţul anunţat cu o zi înainte, miercuri, când erau raportate 10.094 de cazuri de acest gen.

Anunţul a fost făcut de Grupul de Comunicare strategică, care a mai precizat că, la nivel naţional, sunt în carantină instituţionalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat noul coronavirus.

Potrivit ultimelor informații, poștașii ar fi dispuși să meargă la persoanele suspecte de coronavirus, însă numai cu echipamente de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.