Compania Naţională ‘Poşta Română’ (CNPR) va oferi, începând cu ianuarie 2014, servicii de brokeraj, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională.

 

 

 

‘Singurii care au mai rămas să desfăşoare activitate de calitate sunt cei de la Poşta Română. Din păcate, sunt foarte mulţi pe piaţă care se numesc ‘operatori de servicii poştale’ şi ceea ce se întâmplă este un lucru trist, iar eu îl semnalez ca atare. Foarte multe trimiteri poştale către cei care sunt clienţi fie CEC, fie Orange sunt aruncate pur şi simplu pe scările blocurilor pentru că firmele respective s-au dus la licitaţie la un preţ foarte mic şi nu au capacitatea necesară să distribuie. Cei care au de suferit sunt clienţii. Sunt oameni cărora li se suspendă telefoanele pentru că pur şi simplu nu-şi primesc acasă nici facturile, nici extrasele de cont. Am să sesizez Autoritatea pe Reglementare în Comunicaţii pentru că, indiferent despre cine vorbim, Poşta Română sau alţi operatori poştali, obligatorie este calitatea serviciilor poştale. Pe de altă parte, Poşta Română va oferi servicii de brokeraj începând cu luna ianuarie 2014′, a afirmat Nica.

La rândul său, Ion Smeeianu, directorul general al CNPR, a menţionat că noua societate care e SC Broker Poşta Română, va oferi servicii strict de brokeraj în asigurări.

‘Cu SC Broker Poşta Română suntem în faza de acreditare la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Am obţinut deja de la OSIM şi de la Guvernul României titulatura. Actele pot fi înaintate la Registrul Comerţului şi la Autoritatea care se ocupă de autorizări, urmând ca echipa să se constituie. Avem şi hotărârea Consiliului de Administraţie. Societatea va fi broker, nu societate de asigurări. Noi vom asigura serviciile altor societăţi de asigurări, depinde de ce doreşte clientul’, a explicat Smeeianu.

Luni, CNPR a inaugurat un nou ghişeu dedicat operaţiunilor de tip business, după o investiţie de 180.000 lei.

Ghişeul, aflat în incinta Oficiului Poştal 39 din Piaţa Iancului face parte din strategia Poştei privind dezvoltarea comercială.

Până la sfârşitul anului vor mai fi modernizate maximum patru Oficii Poştale, dintr-un total de 45 (41 în ţară, şi 4 în Bucureşti). AGERPRES (A – operator: Adriana Vintilescu, autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi)

 

Recomandările redacției