Postări mincinoase

2
823

de VOICU SIDA

Site-urile sunt sursele cele mai rapide de informare și sunt foarte utile, mai ales că postările pot fi șterse imediat, pe când presa scrisă, care apare pe tipar, este cu totul altceva. Probabil de aceea unii care postează numai pe site se dezic de presa scrisă pe tipar.

De ce am luat ca subiect de presă site-urile? Pentru că în urmă cu câteva zile, mai precis în data de 28 iulie, apare postat pe internet informația cum că lucrările de reabilitare a DN 76 au început în anul 2020, în luna iulie, pe sectorul Vârfurile-Ștei. Cum puteți posta o asemenea minciună, când noi știm foarte bine de când se lucrează la acest nenorocit de drum, care străbate două comune din județul Arad, respectiv Hălmagiu și Vârfurile? Și se mai accentuează că se lucră într-un ritm susținut, dar…

Da, poate alții au golit sacul și aceștia au rămas cu curățenia, pentru că lucrările cam la acest nivel sunt. Dau vina unul pe altul, dacă a intrat pe proprietate privată în satul Măgulicea, i-au distrus omului gardul curții invocând că trebuie să taluzeze terenul și că vor reface ei complet gardul distrus în totalitate. Asta în timp ce alții spun că „nu e treaba noastră, nu a trebuit să-i lăsați“. Dar am zis, domnule este vorba de o lucrare de interes național.

La două zile l-am văzut pe acel dom inginer că era cu o lopată, în ziua următoare era cu paleta, la cele din urmă aflăm un număr de telefon de la unul dintre patroni și ne răspunde. I-am explicat ce s-a întâmplat, iar el drăguț, ne-a răspuns: „Sunt cu bagajele în Deltă, că mă duc în concediu în străinătate. Dar vă dau un număr de telefon“. Și cu atât am rămas.

Dar această informație mincinoasă a fost postată de Compania Națională de Administrare a Drumurilor. La acest drum Deva – Oradea se lucrează cam din 2009, iar în zona Vârfurile – Ștei cam de zece ani. Nu dezinformați lumea, că zilnic trecem aproape unii pe lângă alții.

Așa s-a cam procedat la drumul acesta, ca și cu informațiile de pe site-urile acestea mincinoase. Dar noi vom posta ce este în realitate, în teren și cum s-au făcut lucrările. Dar minciuna domină, însă să știți un lucru: are picioare scurte.

Cum puteți posta așa ceva? Că s-au început lucrările de reabilitare în 2020, când în urmă cu șase ani erau mașini, roabe trase pe dreapta, pe proprietăți și ele figurau că lucrează și se vindea motorina la ordinea tonelor și nimeni nu s-a sesizat. Că doar drumurile sunt vaci de muls. Oare până când? Suntem sesizați de cetățenii nemulțumiți de intrările care se fac în curți. Poduri fără timpane și multe alte nereguli. Unde scot animalele din curte? Își rup picioarele cu asemenea dale. Gardurile la curți sunt lăsate distruse, în starea aceasta fiind aduse de constructorii de la DN76. Este dezastru!

Cred că mai trebuie să vină și alții după aceștia. Cel puțin așa motivează actualii muncitori: că nu e treaba lor. Dar care e treaba lor atunci, de scriu toată ziua pe drum cu vopsea?

Nimeni nu îi înțelege. Măcar dacă ar avea vreun șef cu ei, dar acum este caniculă și este mai greu.

Ar fi bine ca atunci când faceți predarea lucrării să ne invitați și pe noi din partea presei Glasul Aradului. Măcar cât ține de lucrările realizate în zona județului Arad.

 

2 COMENTARII

  1. Calitativ, textul este dezastruos, mostră perfectă de agramatism și incultură. Un copil de clasa a VII-a, alfabetizat corespunzător și instruit suficient, ar scrie cu mult mai bine. Chiar și Bator al Fefeleagăi lui Agârbiceanu ar fi scris mai bine – a se studia Wikipedia pentru Bator, Fefeleaga și Agârbiceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.