Poştaşii arădeni nu vor fi disponibilizaţi până când nu va fi lămurită situaţia plăţilor compensatorii

0
376

postasiLegislaţia care reglementează acordarea plăţilor compensatorii pentru persoanele disponibilizate din companiile de stat amână disponibilizările de la Poşta Română. Angajaţii care urmau să plece peste puţin timp din sistem îşi vor mai petrece încă o lună la locul de muncă. Pentru că lucrătorii poştali intră sub prevederile legislaţiei de acordare a salariilor compensatorii, în conti­nuare, cererea de concediere este mai mare decât numărul propus pentru restructurare.
În jur de 40 de angajaţi ai poştei din judeţul nostru ar urma să fie disponibilizaţi, potrivit planurilor de restructurare. Însă, numărul angajaţilor care vor să plece este ceva mai mare de atât. Concedierile stabilite iniţial pentru luna septembrie au fost amânate – spun sindicaliştii, pentru cel mai pro­babil luna octombrie a anului. Şi asta pe fondul schimbărilor legsiative referitoare la acordarea de plăţi compensatorii.
„Termenul pentru disponibilizare a fost decalat, pentru că sunt o serie de formalităţi pe legislaţia de acordare a plăţilor compensatorii. Sindicatele din sectorul poştal au cerut să fie puse pe Ordonanţa 36 care reglementează acordarea plăţilor compensatorii. Sunt probleme numai în companiile în care, disponibilizările nu ating pragul de 1.000. Noi ne încadrăm întrucât, per total, la nivel de ţară ar urma să fie disponibilizţi un număr de 3.650 de persoane. Partea de reorganizare este în prezent oprită , cu atât mai mult cu cât s-au schimbat persoane din conducerea companiei“, a susţinut Ilie Tripa, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali Arad.
În judeţ, mai mulţi angajaţi ai poştai lucrează deja cu program redus, la şase, respectiv patru ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.