Poștașii au încetat greva, după ce li s-au promis creșteri salariale

0
232

Revolta poștașilor s-a încheiat, pensiile, facturile, corespondența și ziarele urmând să fie distribuite populației. La Arad, oficiile poștale lucrează de marți, 1 noiembrie la program normal, după câteva zile de protest.
Sindicaliștii au ajuns la un acord cu conducerea Poșta Română. Soluția la care s-a convenit prevede că poştaşii vor beneficia începând cu 1 ianuarie 2017, de o creştere salarială de 80 de lei brut/angajat şi tichete de masă în valoare de 11,50 lei/zi.
Schema de majorare a salariilor poştaşilor, cu aplicare de la 1 ianuarie 2017 a fost convenită de Conducerea Poştei Române şi reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR)
„În cadrul negocierilor s-a convenit acordarea de tichete de masă la va­loarea nominală a tichetului de 11,50 lei/zi, faţă de valoarea actuală de 9 lei, după intrarea în vigoare a actului normativ care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă.
Suplimentar, s-a stabilit acordarea unei creşteri salariale de 80 de lei brut/angajat. Această schemă de majorare a urmărit principiile echităţii sociale, vizând angajaţii cu cele mai mici venituri. Ea a fost agreată în contextul continuării planului de optimizare a personalului, care va duce la o structură mai eficientă în zona administrativă. Ca urmare a celor convenite luni între conducerea Poştei Române şi partenerii sociali, conflictul de muncă va înceta, iar activitatea poştală va reveni la normali“, se arată în comunicatul Poştei Române.
În județul nostru vorbim de aproximativ 530 de angajați care vor beneficia de creșteri salariale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.