postasiPoştaşii ar putea declanşa pro­teste în perioada următoare. Intenţiile companiei de reducere a salariilor, dar şi de închidere a mai multor oficii din ţară i-ar putea scoate în stradă şi pe lucrătorii poştali arădeni.
Pentru lucrătorii poştali, perspectivele sunt sumbre. Mai multe oficii poştale din mediul rural, dar şi urban ar putea fi desfiinţate în acest an, conform planurilor pe care le are conducerea Poştei Române. În procesul de reorganizare al CN Poşta Română sunt luate în calcul şi reducerile salariale.
Protestele împotriva acestor măsuri au început ieri, cu o acţiune în faţa Companiei Naţionale Poşta Română şi ar putea continua cu un miting în 12 februarie, în Piaţa Constituţiei. În funcţie de ce vor obţine sindicaliştii care reprezintă interesele poştaşilor, protestele ar putea fi declanşate şi în teritoriu. Ilie Tripa, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali Arad susţine că şi la Arad ar putea fi declanşate acţiuni de protest în următoarea perioadă. „Se au în vedere proteste la nivel local şi chiar greva însă, deocamdată se aşteaptă soluţii de la nivel central. Dacă în urma acestui prim protest se vor rezolva unele lucruri, atunci nu vom protesta. Nemulţumirile sunt legate de reorganizare şi de scăderea salariilor angaja­ţilor“, a susţinut Ilie Tripa, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali Arad.
Până la jumătatea anului, Poşta Română ar urma să fie privatizată prin majorare de capital. Până la începutul lunii aprilie va fi stabilită o listă de investitori eligibili, prin aplicarea unor criterii de pre-eligibilitate. Guvernul va selecta investitorii eligibili până la mijlocul lunii mai, iar contractul de privatizare va fi semnat până la mijlocul lunii iunie 2013.

Recomandările redacției