resitaucr…este întrebarea la care jucătorii „Bătrânei Doamne” sunt chemați să răspundă sâmbătă, începând cu ora 11, când cade cortina peste turul ligii secunde. La Arad sosește una dintre formațiile cu pretenții ale seriei de Vest, care în intermediara de miercuri a depășit-o pe Universitatea Craiova și cu un nou succes ar putea deveni vice-lider.  Și, teoretic, misiunea Reșiței nu ar fi trebuit să fie prea grea din moment ce în Calea Aurel Vlaicu o așteaptă o formație în criză de joc și rezultate și măcinată de scandaluri interne.
La ora la care am scris aceste rânduri nici măcar nu se știa cine se va ocupa în detaliu despre pregătirea partidei de mâine dimineață. Antrenamentul de joi seara l-a condus Eugen Trică, însă în această dimineață fostul internațional e așteptat la birouri pentru a-și rezilia înțelegerea cu „alb-roșii”. „Eu aș dori să continui, nu văd motive pentru care aș renunța acum. Nu sunt nici laș, nici nu fug de muncă, însă dacă patronul va decide să mă demită conform contractului, nu mă pot opune. Astăzi nu mă gândesc decât la meciul cu Reșița, la soluțiile pe care trebuie să le găsesc pentru a câștiga acest meci. În primul rând, vreau să eliminăm greșelile comise la Slatina, apoi trebuie să jucăm cu toții. Așa cum am mai spus, în 5-6 jucători nu poți bate pe nimeni”, ne spunea „principalul” UTA-ei ieri. Singura absență certă pentru disputa cu bănățenii este George Neagu, care este din nou suspendat după „galbenul” încasat în Oltenia. Apoi, Țabără sau Monac sunt greu de recuperat după accidentări. În schimb, Marcu sau Firțulescu ar putea fi apți, cum și Bîrză va reveni la dispoziția antrenorului.
Deși numele o recomandă drept o formație nou apărută pe scena ligii secunde, Metalul Reșița are o cu totul altă față din postura fostei echipe fanion a județului Vâlcea. Oltenii au fost „teleportați” cu totul în Valea Domanului de Cătălin Rufă, iar mutarea pare inspirată. Fără a simți o prea mare presiune pe umerii lor, „roș-negrii” tac și fac mai ales sub comanda noului tehnician Marian Pană. Acesta vrea să dea lovitura și pe Mureș și asta chiar dacă: „Suntem conștienți că va fi un meci greu, indiferent de problemele arădenilor. De fapt, pe noi nu ne prea interesează frământările de la UTA, ci trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem noi de făcut. I-am avertizat pe băieți că dacă vor lua ușor meciul, la Arad nu ne va ierta nimeni. Publicul cald de acolo le poate împinge pe gazde spre victorie, trebuie să fim foarte concentrați și determinați pentru a ne impune”. Fostul dinamovist recunoaște că nu și-a studiat prea mult adversarul din weekend, însă până ora partidei va pune la punct și partitura tactică. Contra „Bătrânei Doamne”, Pană nu va conta pe Liuba (accidentat) și Octavian Vasile (suspendat). La reșițeni evoluează și doi ex. utiști: Andrei Neagoe și Oara.
Formații probabile:
UTA: Lăzăreanu – Zanardini, Sidney, Ardelean, Oltean – Popescu, Medina, Bîrză, Firțulescu – Sălăjan, Apostu.
Reșița: Pascal – R. Cristian, Cr. Apostol, Plecanciuc, Vătăjelu – A. Neagoe, Breşeneni – Oara, I. Szabo, Ad. Stoica – M. Staicu.

Recomandările redacției