Untitled-1Aradul s-a numărat printre oraşele în care s-a manifestat pentru respectarea dreptului de vot, atât al românilor din ţară cât şi al celor din diaspora. Protestul a avut loc, vineri,  la aceeaşi oră, în Arad, Timişoara, Cluj, Iaşi, Bucureşti, şi în alte oraşe, pentru a încuraja românii să iasă la vot. Arădenii, în număr de peste o mie, au răspuns apelului făcut de asociaţia A.R.A.D. „Este timpul să ieşim în stradă! Să nu strigăm demo­cra­ţie şi schimbare din faţa monitoarelor. Să ieşim în stradă, să fim solidari  faţă de românii din diaspora, batjocoriţi de guvernanţii noştri”. Timp de câteva ore, protestatarii au „trezit” centrul oraşului cu vuvuzele, lozinci, şi îndemnuri de mers la vot. În tot acest timp au scandat împotriva nerespectării dreptului la vot, a actualului guvern, şi împotriva premierului Victor Ponta. „Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze”, „Veniţi cu noi, în turul doi”, „Jos Ponta, Aradul nu te vrea!”. Arădenii s-au adunat în număr mare în faţa Casei Sindicatelor, la ora 17, de unde au plecat în marş pe Bulevardul Revoluţiei până la Teatru, şi înapoi, până la Primărie. Iar efortul acestora nu a fost în zadar.
Ieri dimineaţa, înainte de deschiderea secţiilor de la Paris, Londra, Torino, München, Stuttgart, Bruxelles mii şi mii de oameni s-au pus la rând pentru a vota. Şi au aşteptat ore nenumărate, până au ajuns în cabina de vot. Iar cozile se măreau pe măsură ce timpul se scurgea. Cinci mii de oameni la Torino, 4.000 la München, 12.000 la Londra. Iar exemplul compatrioţilor din diaspora nu a rămas fără ecou.
În Arad până la ora 19, votaseră deja peste 225.000 de alegători, ceea ce reprezenta 57,33% dintre cetăţenii cu drept de vot. Rezultatele preliminare, dau la Arad o victorie categorică a candidatului ACL,  Klaus Iohannis.
La nivel naţional, primele estimări dau un rezultat pe muchie de cuțit, cu un ușor avantaj pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis.
Claudia Gavra
Gabriel Constantinescu

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției