Poveste cu încurcături la Penitenciarul Arad: o tânără din Constanța acuză penitenciarul de rele tratamente asupra iubitului ei. Acesta a fost încarcerat la Arad luna trecută când a venit să se predea. Bărbatul era fugit din țară și muncea în Germania, dar după ce a fost lovit de o mașină în timp ce era pe bicicletă, a hotărât să se întoarcă în țară și implicit să își ispășească pedeapsa. După vizita medicală, acesta a trebuit să se pregătească pentru celulă, implicit să își tundă părul. Bărbatul a refuzat acest fapt, însă polițiștii de penitenciar nu au putut lăsa deținutul să intre în penitenciar după bunul plac. Nevoit să se vadă cu părul tuns, acesta a trecut la amenințări asupra polițiștilor din penitenciar. Aceștia au trebuit să îl potolească, așa că l-au dus la celulă. Acolo beneficiază de telefon și a putut ține legătura în permanență cu iubita lui. Acesta i-a livrat vorbe dulci și o face în continuare susținând că este o victimă a sistemului și că este tratat necorespunzător. Ba mai mult, acesta a susținut iubite sale că i-au fost rupte coastele și nu poate respira, iar paznicii refuză să îl lase să meargă la medic.

Iubita din Constanța ar face orice ca iubitul ei să fie bine


Iubita acestuia, din dragoste și disperare, a căutat orice modalitate pentru a face cumva ca iubitul ei să primească îngrijiri medicale. Ca soluție, a apelat la noi sperând că o vom putea ajuta, ba chiar vom merge să facem un interviu cu iubitul ei.

Iubitul meu este închis în penitenciarul din Arad, el a venit să se predea, însă zilele trecute am vorbit cu el și mi-am dat seama că nu se simte atât de bine. L-am întrebat ce are, iar el mi-a spus că a fost bătut de gardieni și are coastele rupte. Iar aceștia nu îl lasă să meargă la medic, deși a cerut de trei ori. Într-un final l-au dus la medic după multe insistențe deși aceștia nu i-au dat prea mare atenție și i-au spus că nu are nimic. Cu toate că el mi-a spus clar că a fost bătut. Totuși am apelat la un medic legist care va stabili toate detaliile”, ne-a declarat iubita bărbatului închis.

Noi am încercat să fim cât de imparțial se poate, așa că am luat legătura cu oameni din interior, iar mai apoi cu purtătorul de cuvânt al instituției. Acesta ne-a confirmat ceea ce am discutat cu persoanele din interior și anume că deținutul este unul cu antecedente dar și cu foarte mult tupeu.

Nu a fost confirmată nici-un fel de agresiune asupra deținutului, iar acesta nu este confirmat cu vreo boală cronică”, ne-au declarat reprezentanții Penitenciarului Arad.

Bărbatul a mai fost închis în trecut și știe cum să își joace cărțile pentru a duce o viață bună în pușcărie

Pe scurt acesta îi comunică iubitei din exterior că este abuzat deși raportul medicilor spune alt lucru. Iar în ceea ce privește vizita medicală, fiecare deținut are dreptul la program de vizită medicală conform regulamentului. Totuși, iubita acestuia susține că angajații penitenciarului i-ar fi rupt coastele, deși în urmă nu cu mult timp acesta a fost lovit de o mașină în timp ce mergea pe bicicletă și cel mai probabil trauma pe care o acuză o avea de dinainte. Cu toate că tânăra din Constanța încearcă prin toate mijloacele posibile să îi facă dreptate și să se asigure că primește cel mai bun tratament posibil, acesta susține că s-ar comporta exemplar în penitenciar, iar tratamentele incorecte i s-ar fi aplicat fără motiv.

Totuși noi am sfătuit iubita deținutului să meargă mai departe în limitele legii și să încerce să îi facă dreptate iubitului ei. Astfel, tânăra ne-a declarat că va merge mai departe în instanță, iar dacă medicul legist nu găsește nici-un fel de leziuni, ea va încerca să facă rost de toate dovezile necesare pentru a face dreptate iubitului ei.

Recomandările redacției