Povestea sfâșietoare a unui preot din Italia a făcut înconjurul lumii! Don Giuseppe Berardelli (72 de ani) i-a cedat în mod voluntar ventilatorul mecanic unui pacient mai tânăr, pe care nu îl cunoștea. Preotul s-a stins din viață, fiind doborât în cele din urmă de coronavirus, scrie Click.
O poveste demnă de un film! Giuseppe Berardelli s-a stins din viața pe un pat de spital din localitatea Lovere, regiunea Ber­gamo, considerată una dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus din toată Italia. Acesta era protopop în Casigno, un orășen din nordul Italiei, aflat la 80 de km de MIlano, potrivit USA Today.
Conform presei locale, Berardelli s-a stins din viață pe 15-16 martie. Un angajat al spitalului din Lovere le-a spus jurna­liștilor povestea preotului. Medicii au vrut să îl ducă la terapie intensivă, acolo era un pat cu ventilator care l-ar fi ajutat să respire, însă acesta a refuzat și le-a spus doctorilor să îl ofere unui pacient mai tânăr. În această regiune a Italiei, sistemul medical a fost sufocat de îmbolnăvirile de Covid-19.
„El era un preot care asculta pe toa­tă lumea. Oricine avea nevoie de ajutor, putea conta pe el”, a povestit Clara Poli, primarul din Fiorano, unde acesta a fost preot paroh pentru o perioadă. Era un preot atipic, îndrăgostit de motociclete și de scutere. Adeseori, era văzut plimbându-se pe străzi cu o un scuter Guzzi, de culoare roșie.
Reverendul James Martin l-a comparat cu Maximilian Kolbe, un sfânt catolic care s-a oferit voluntar să moară în locul unui străin, în perioada Holocaustului.
Locuitorii din Casnigo au aplaudat de la ferestre și balcoane atunci sicriul preotului a fost adus în oraș. Nu a fost organizată o înmormântare.
Preotul Giuseppe Berardelli s-a născut în Fonteno, în 1947 și a fost hirotonit în 1973. În 2006, a devenit protopop în re­giunea Casnigo.

Recomandările redacției