O poveste incredibilă vine de la Oradea. O pensionară de 72 de ani este cercetată în două dosare penale după ce procurorii de la crimă organizată au descoperit că era dealer de droguri. Drogurile erau cumpărate de pe site-uri din China şi revândute în judeţ. Din grupare făceau parte inclusiv minori, po­trivit Click.
Prinderea traficanţilor de droguri de la Oradea a fost una dificilă. Pentru a le documenta activitatea infracţională, poliţia şi DIIOCT au infiltrat ofiţeri sub acoperire.
Iuliana Hegedus (72 de ani) pare, la prima vedere, o bunicuţă blândă a cărei singură grijă este să aibă grijă de nepoţi. Însă nu era aşa. Pensionara era o veritabilă traficantă de droguri. Femeia a căzut în plasa anchetatorilor la începutul lunii iunie. A fost reţinută, iar acum este în arest la domiciliu. S-a descoperit că face parte dintr-o reţea de traficanţi de droguri şi etnobotanice. Însă mai are la activ un dosar. Procurorii DIICOT de la Oradea o mai cercetează într-un dosar de trafic de stupefiante.
Bunicuţa traficantă, de trei ori la dezintoxicare
Magistraţii au decis arestarea Iulianei Hegedus după ce procurorii au descoperit că aceasta „ţinea cantităţi mari de substanţe psihoactive de la domiciliul său” şi nu a renunţat la afaceri în ciuda faptului că fiica ei, Pamela, acum arestată în Danemarca pentru furt, a fost în trei rânduri internată la spitalul de psihiatrie pentru dezintoxicare, din pricina drogurilor, po­tri­vit adevarul.ro.
Bătrâna a recunoscut fapta şi a povestit anchetatorilor că s-a apucat de afacerile cu droguri ca să-şi plătească datoriile şi ca să-şi întreţină nepoata de opt ani, rămasă acum în grija ei. Vindea de acasă, inclusiv amestecuri denumite „zombi”, printre clienţii ei nu­mărându-se tinerii filmaţi astă iarnă în po­- ziţii nefireşti în mai multe zone ale oraşului.

Recomandările redacției