Carmen_MontejoDin nou doliu pentru cinematografia mexicană. Încă un simbol al generaţiei de aur a încetat din viaţă, la 87 de ani, lăsând în urmă peste 70 de filme şi apariţii în 40 de seriale tv.

La câteva zile după Joaquin Cordero, s-a stins şi Carmen Montejo. Bolnavă de ceva vreme, obligată să respire cu ajutorul aparatelor, actriţa şi-a găsit odihna veşnică. La fel ca tovarăşul ei de generaţie, alături de care a şi jucat, vedeta din „Las caras de la luna”, în care a jucat alături de Geraldine Chaplin, a lăsat în urmă o poveste şi în viaţă, nu numai în faţa camerelor de filmat.

Carmen s-a născut în Cuba, la Pinar del Rio, pe 26 mai 1925. Şi-a început cariera în ţara natală, la radio, iar la 9 ani ştia ce vrea să facă în viaţă: actorie. La 14 ani a început deja studiile universitare. Când părinţii i-au oferit o călătorie în SUA, ea a preferat să viziteze Mexicul, ţară care avea să-i devină patria adoptivă.

A cunoscut şi dragostea. S-a măritat cu un bărbat mult mai în vârstă ca ea, Manuel González Ortega, căruia i-a dăruit o fiică. Dar, la 25 de ani, a rămas văduvă şi nu s-a mai căsătorit niciodată. Mai mult, nu s-a aflat despre vreo legătură sentimentală pe care ar fi avut-o după moartea soţului.

Protagonista unor telenovele celebre, precum „Pecado de amor”, „Paloma”, „Cuna de lobos”, „El maleficio” sau „Mágica juventud”, declara, de altfel: „Sunt actriţă şi voi muri ca fiind actriţă. Ceea ce îmi place la această carieră este că îţi permite să exişti în pielea atât de multor personaje, pe care ar fi imposibil să le trăieşti în viaţa ta”. Pentru ea, meseria a fost mai presus de toate. Şi, chiar dacă în ultimii ani nu a mai putut să joace, a murit actriţă, aşa cum şi-a dorit. Ba chiar una legendară.

 

Sursa: http://vdt.antena3.ro

Recomandările redacției