Povestea tristă a lui Zeus, câinele care trebuia salvat din coșmarul de la adăpost, dar a murit de la o blestemată sterilizare

0
1289

Zeus era unul dintre numeroșii câini ce se află în grija Adăpostului public din Arad. Așa se face că familiei adoptive nu i s-a permis să-l ia pe Zeus acasă fără o sterilizare pe loc a acestuia, care, după câteva zile de chin și complicații – a murit subit. 

„Din păcate, Zeus nu mai este! Doar o săptămână i- a fost dat să trăiască în familia noastră. Nu vreau sa mai adopt niciun câine de la Adăpostul de pe strada Bodrogului, Arad!!! Nu as mai putea suporta să trecem prin așa ceva. Nu știu ce voi face, dar Zeus ar merita sa lupt și să îi răzbună moartea prematură!”, a spus Florina Emilia Pincotan. 

O infecție groaznică a apărut chiar după sterilizarea câinelui. Acesta nu avea urmă de suturi, era plin de sânge și mai mult, era călcat în picioare de alți câini în boxa în care a fost plasat după intervenția obligatorie. 

 Nu putem să nu aminitim că, deși proprietara a vrut să îl ia pe Zeus fără a fi sterilizat inițial, nu i s-a permis acest lucru.  

Florina Emilia Pincotan a apelat la conducerea adăpostului prin toate modalitățile posibile pentru a-i face dreptate câinelui său, însă, a strigat și a sunat în gol, aceasta nu a primit răspuns de nicăieri. 

Iată ce spune proprietara care l-a adoptat pe Zeus: 

„Dacă veți dori un câine, aveți grijă să nu pățiți ceea ce am pățit noi! In loc sa ne bucuram de drăgălășenia și cumințenia lui Zeus, ne zbatem sa îl ajutăm să supraviețuiască. Când ne- am oprit privirea asupra lui, am știut că pe el îl dorim in familie. Din păcate cei de la Adăpostul de pe strada Bodrogului, Arad, nu au vrut să ni-l dea necastrat. A fost musai sa ne conformăm, dar l- au sterilizat atât de bine încât în momentul în care l- am luat, nu avea niciun fir de sutură și sângera abundent. In loc sa fie singur în boxa, era împreună cu alți dulăi care în mod sigur l- au călcat și agresat, deși el, Zeus, era proaspăt castrat. Câinele tremura și nu era în stare să se ridice de jos, un îngrijitor l- a ridicat și abia l- a dus la mașină noastră. Medicul veterinar nu era prezent, iar noi nu ne- am îndurat să renunțăm la el, deci l- am luat in halul în care a fost. De miercuri, 3 martie, ne luptăm cu infecția de care este cuprins și ne rugăm sa supraviețuiască. Ăsta este sistemul românesc! Toată lumea face lucru de mântuială, fără să existe pedeapsă! Îmi este scârbă când văd că nu mai exista milă și nici oameni, pot pune in ghilimele cuvântul oameni, care sa facă ceva bun, dacă nu există câștig!! 

Am sunat la Adăpost, am trimis email, directorului Adăpostului, dar toți tac și se fac că plouă! Să vă fie rușine, oameni de nimic! 

Din păcate, Zeus nu a supraviețuit!!!! Sunt atât de îndurerată!! 

A murit in numele unei blestemate și nemeritate sterilizări! “

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.