Povești de pe glob, spuse la Arad, în cadrul festivalului internațional „Magia cuvântului“

0
333

Și dacă n-ar fi, nu s-ar mai povesti… Povești de prin alte colțuri de pe glob vor fi cuprinse într-un festival ce va fi găzduit la Arad. Este vorba de festivalul internațional „Magia Cuvântului“, aflat la a opta ediție ce este inițiat de asociația cu același nume ca al festivalului, în parteneriat cu Biblioteca Județeană  „Alexandru D. Xenopol“.

„Vom avea invitați povestitori profesioniști din India, Portugalia și România. Pentru această ediție, vom pregăti copiilor povești frumoase și interesante cu învățăminte, din sfera poveștilor de înțelepciune. Așa că  nu mai adaug decât atât: dragi părinți, bunici, cadre didactice și copii nu uitați: în perioada 28-31 martie vă așteptăm cu drag în diferite locații: la Teatrul de Marionete, la Sala Ferdinand din  cadrul Primăriei Arad la diferite școli din municipiu și județ și bineînțeles la Biblioteca «Alexandru D. Xenopol» Arad, ca să intrăm în minunata lume a poveștilor“, a precizat Mihaela Blaga, organizatoarea acestui eveniment.

Pe lângă ineditul evenimentului, ediția are câteva premiere. Astfel, Jeeva Raghunath invitata specială din India va fi prezentă pentru prima  data în România.  Este deopotrivă povestitor și autoare de cărți.  Pionieră a mișcării de povestiri din statul Tamil Nadu, a reprezentat țara ei la diferite festivaluri din întreaga lume. A fost distinsă cu premiul „Cel mai bun antreprenor“ pentru contribuția în arta povestitului și este autoarea a 10 cărți pentru copii.

Va participa și Pedro Lopes din Portugalia. Este implicat în storytelling din 2005 și a participat la diferite festivaluri în Portugalia, Polonia, Spania, Germania, România și Iran.

Aradul îi va pune în centrul atenției pe Giorgiana Popan și Petre Crăciun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.