O moarte învăluită în mister a zguduit comunitatea din Hălmagiu, în luna martie a anului trecut, soţul victimei fiind acuzat de o crimă atroce. O septuagenară din satul Poienari, comuna Hălmagiu, a fost găsită moartă, în apropierea casei, anchetatorii considerând că au de-a face cu o moarte violentă. Principalul suspect al crimei, pentru că se pare că femeia a fost strangulată într-un mod oribil, nu este nimeni altul decât soţul victimei, un bărbat în vârstă de 72 de ani. Se pare că bărbatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, i-a aplicat soţiei mai multe lovituri în zona capului şi, în încercarea de a scăpa de corpul femeii, a legat-o de o mână şi în jurul gâtului, târând-o, efectiv, cu un cal, până la marginea pădurii.  Bărbatul nu şi-a recunoscut fapta, declarând că nevasta sa dispăruse de acasă de o săptămână. Femeia, în vârstă de 70 de ani, ar fi fost legată pentru a fi trasă de cal şi ascunsă în pădure. Surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad ne-au confirmat că femeia a fost ucisă înainte de a fi târată, şi apoi s-a încercat îndepărtarea ei de la locuinţa comună. Se pare că, soţul victimei era un fervent consumator de alcool, între cei doi având loc frecvente certuri şi agresiuni, care în seara fatidică au dege­nerat. Au fost depistate urme de târare din curtea locuinţei, până la drumul respectiv. Femeia avea o funie legată în jurul gâtului şi a mâinii stângi. Bărbatul a fost ares­tat preventiv.
Înjunghiat mortal
Un tânăr de 21 de ani a fost înjunghiat mortal în urma unui scandal, petrecut în 10 mai 2015, la Felnac. Tânărul, de etnie romă, a fost înjunghiat mortal, între orele 22,00 – 00,00, de un bărbat de 37 de ani. Se pare că totul a pornit de la un scandal declanşat între doi concubini, un bărbat de 37 de ani şi o tânără de 20 de ani. Aceştia au ajuns în cele din urmă la Poliţie pentru a da explicaţii despre ce s-a întâmplat între cei doi şi, se pare, au fost sancţionaţi pentru tulburarea liniştii publice. La ieşirea de la secţie, au fost abordaţi de doi tineri, prieteni ai femeii, de 21, respectiv 23 de ani. Spre casă, a izbucnit un conflict spontan, iar bărbatul de 37 de ani a scos un cuţit şi a lovit în stânga şi-n  dreapta cu o furie greu de stăpânit, rănindu-i pe cei doi tineri. Din păcate, tânărul de 21 de ani, care a fost înjunghiat în zona gâtului, nu a mai avut nicio şansă, decedând la scurt timp. Cealaltă persoană a fost înjunghiată în abdomen, fiind transportată de urgenţă cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Arad. La aceeaşi instituţie medicală a ajuns şi agresorul, care a suferit, la rându-i, răni. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, fiind deschis un dosar pentru săvârşirea infracţiunii de omor, res­pectiv vătămare corporală gravă.
Torturat şi ucis pentru bani
În luna mai a anului trecut, soțul unei foste polițiste, un bărbat de 67 de ani, a fost torturat şi ucis, la Arad, în propria casă. El a fost găsit dezbrăcat și legat de un scaun, în locuinţa sa de pe strada Mărului, iar cei care l-au omorât au căutat să-i fure banii. Cadavrul a fost descoperit chiar de soție, o femeie care, în tinerețe, a lucrat la poliție. „Am intrat până la ușă și el era în pielea goală. A fost legat de scaun, și chilotul era tras după el, ar fi vrut să se salveze. Au găsit și un spray la­crimogen, paralizant și sânge, de la ușă, cum intri, plin de sânge”, a spus soția defunctului. Bărbatul a fost găsit fără pantaloni, legat de un scaun. Anchetatorii au ridicat probe și au căutat indicii care să îi ajute să dezlege misterul acestei crime până noaptea târziu. Un element care ar putea duce la prinderea suspectului este tocmai tubul de spray lacrimogen, găsit în casa bătrânului, de pe care polițiștii ar putea lua amprentele. Pe de altă parte, anchetatorii au audiat mai multe persoane din anturajul pensionarului. „Nu știu, ar fi fost omorât, a fost legat, torturat, se presupune că din cauza banilor”, a spus un vecin. Surse din rândul anchetatorilor susţin că suspectul l-ar fi torturat pe bătrân pentru a afla unde ține banii. Criminalii au fost prinşi în luna iulie a anului trecut şi arestaţi.
Şi-a omorât în bătaie soţia
Ajuns la venerabila vârstă de 78 de ani, un pensionar din Arad riscă să ajungă la închisoare, după ce a fost acuzat de uciderea soţiei. Bărbatul ar fi lovit-o la beţie, iar femeia, rănită grav, a decedat în spital. Poliţiştii l-au reţinut, iar judecă­- torul a decis arestarea sa. „De 50 de ani am fost împreună. Nu ştiu ce am făcut, vă spun sincer”, a spus suspectul principal. Incidentul s-a petrecut în 31 octombrie 2015. Bătută violent, femeia a ajuns la spital cu ambulanţa, de-abia a doua zi. Rănită grav, aceasta a rămas în spital câteva zile, când a decedat. „S-a întâmplat un caz în familie, înţelegeţi? Un necaz, adică soţia e bolnavă de ani de zile, tot în pat a stat, eu m-am ocupat de ea şi am fost la cimitir, să duc flori la părinţi, am băut şi am mers acasă. Am fost atât de beat, că nu mai ştiu ce am făcut. Eu nu ştiu dacă am lovit-o, dar nici nu putea să o lovească altcineva şi avem şi un băiat cu handicap”, a mai spus bărbatul. Vecinii sunt şocaţi de cele întâmplate, mai ales că bătrânii erau cunoscuţi ca fiind oameni liniştiţi. Fiindu-i schimbată încadrarea juridică, agresorul a fost ridicat de ofiţerii de la judiciar şi plasat în arest. „Inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri în zona capului, generându-i acesteia un politraumatism cranio-cerebral care a determinat decesul victimei”, a declarat Corina Corbaciu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Judecătorul de drepturi şi li­bertăţi a decis ca bărbatul să fie arestat preventiv.

Recomandările redacției