Pozitivi în fața viceliderului; Șoimii Pîncota – CSM Râmnicu Vâlcea: 1-1

0
182

Echipa din Podgoria arădeană a întrerupt seria negativă cu o remiză în fața uneia dintre echipele fruntașe ale clasamentului. După ce a egalat pe tabelă, CSM Râmnicu Vâlcea părea că va forța victoria, dar eliminarea lui Pîrvulescu i-a încurcat planurile și avea să tremure și pentru un punct.
Prima parte a fost săracă în fotbal, niciuna dintre combatante nepărând dispusă să riște prea mult. Singurele situații s-au ivit după șuturi de la distanță, de la gazde încercându-și șansa Gîlcă și Dubeștean, în timp ce oltenii au replicat prin Piscanu. De abia în ultimele 5 minute ale primului act, au apărut și adevăratele ocazii. În centrul lor au fost Georgescu, mijlocașul de bandă trăgând mai întâi pe direcția lui Sălăjan, iar apoi pasând pentru Firțulescu, care a reluat cu spițul din 10 metri puțin peste poartă.
Repriza secundă a început perfect pentru „șoimi”. În minutul 48, Pirtea a executat o lovitură liberă de pe stânga, pe jos, iar Pascariu a reluat puternic, cu stângul, din 10 metri, la colțul scurt al porții lui Fildan: 1-0! Nu au trecut decât 3 minute și Firțulescu putea egala. Fostul utist a pătruns în viteză în careu, a driblat și portarul, dar șutul la colțul lung a fost slab și a fost respins prompt de Dubeștean. Vâlcenii au crescut treptat în joc, dar egalarea au izbutit-o la o fază banală. După un aut de margine, Iordache a centrat în 11 metri, iar Staicu a trimis perfect cu capul la rădăcina barei pe colțul lung: 1-1 (min. 67). 5 minute mai târziu, nou intratul Ousmane a fost faultat dur de Pîrvulescu, care a plecat mai repede la vestiare. Automat, pâncotanii au prins curaj, au jucat cu fundașii la mijlocul terenului și au căutat victoria. Din păcate pentru ei, Leucuța a preferat un artificiu tehnic ineficient la pasa lui Ousmane, iar șutul puternic al lui Issa a fost respins de Fildan. Ultimul fluier a consființit rezultatul de egalitate, unul pozitiv până la urmă pentru o formație ce-și propune salvarea de la retrogradare.
Formații: Pâncota: Sălăjan – Dan, Dubeștean, Pascariu, Siminic – Gâlcă (89 Cuedan), Pavel (81 Fuchs), Issa, Leucuța – Pirtea, Al Mihai (69 Ousmane). Antrenor: Ionuț Popa
Vâlcea: Fildan – Samson, Cucui, Tomozei, Stoica – Pîrvulescu, Iordache – Firțulescu (67 B. Geantă), Piscanu, Georgescu (84 Ludușan) – Staicu (88 Voinea). Antrenor: Alexandru Pelici
Arbitri: Florin Miron (București) – Cristian Drăguț (Timișoara), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Dorin Barzuca (Lugoj).
Cartonaș roșu: Pîrvulescu (min. 73)
Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Valer Vancea (Oradea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.