S-a tot scris despre profesori, ba de bine, ba de rău. Mulți se plâng de faptul că dascălii tineri sunt tot mai slab pregătiți. Dar sunt si exemple, nu puține, de tineri care iau note maxime, fie la titularizare sau la examenele de definitivat și pe care nu-i știe nimeni. A fost și cazul profesorului de  geografie care a lua 10 la definitivat, în acest an, dar predă la două școli de la sat, din județul Arad. Am scris despre Ciprian Alexandru Iliuță, care obținut nota maximă la geografie. Tânărul arădean a terminat Facultatea de Geografie Cluj-Napoca și  profesează la două școli din județul Arad: Zăbrani și Macea. Un lucru demn de menționat este că Ciprian a intrat la Facultatea de Geografie din Cluj Napoca în anul 2018,  pe primul loc, obținând și atunci media 10.

În timp ce alții cu note mult mai mici apucă un post ,,călduț” în oraș.

O altă poveste tristă este și cea a  unei tinere profesoare, care, cu toate că a obținut note foarte bune la examene continuă să profeseze la țară de 10 ani. Iată istorioara și experiența tristă a profesoarei, în sistemul de învățământ românesc.

,,Predau de 10 ani. Sunt un caz fericit, pentru că am dat Titularizarea doar de 3 ori. De fiecare data am luat note peste 9.

În 2015, m-am titularizat cu 9.85, la țară, la o oră jumate de oraș. În același an, o colega ia nota 2 la Titularizare și predă la 5 minute de casă.

Între timp, am reușit să mă transfer la 40 minute de oraș.

Din 2015, am dat Definitivatul, gradul 2, și le-am luat cu note peste 9.50. Colega mea, tot din 2015, ia note de 2 si 3 la Titularizare și predă în oraș. Este trist!

Foarte trist este și că a început să îmi fie rușine pentru modul cum se uită lumea la mine când află unde predau. Puțini sunt cei care știu realitatea din învățământ”, povestește cu tristețe prof. Cristina Olaru.

Sursa : jurnalul unui profesor

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției