Praful saharian s-a depus și pe mașinile din Arad

0
722

Un uriaş nor de praf saharian a ajuns în România, praful făcându-se remarcat ieri după-masă și în Arad. Particulele de nisip au acoperit deja zone întinse din ţară, după ce au făcut ravagii. Circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul şi estul Europei, inclusiv în România, conform Ministerul Mediului.

Meteorologii au anunţat deja oraşele cele mai afectate de praful sharian, fiind vorba mai ales de oraşele din vestul şi centrul ţării.

Tot potrivit romaniatv.net, medicii ne recomandă ca în timpul acestui fenomen neobişnuit să evităm să ieşim din casă şi să nu deschidem ferestrele. Mai ales cei cu afecţiuni respiratorii trebuie să fie foarte atenţi, pentru că praful le agravează suferinţa.

În perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei. În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă. Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării”, transmite ANM, într-un comunicat.

Primele semne ale prafului saharian sunt deja vizibile în România, praful roşu fiind prezent pe ferestre şi pe maşini din mai multe zone din ţară, inclusiv din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.