Praznicul de Pită Nouă de la Pecica a debutat cu un inedit vernisaj de pictură

0
786

Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu“ Pecica a fost cadrul potrivit pentru deschiderea, joi, 16 august, a ediţiei din acest an a Praznicului de Pită Nouă de la Pecica.
Cu acest prilej, a avut loc vernisajul unei expoziţii de excepţie, intitualată „Armonii cromatice II“, expoziţie în care 40 de artişti plastici din Timişoara, Hunedoara, Arad şi Pecica expun 137 tablouri originale.
Vernisajul s-a bucurat de prezenţa conducerii cochetului orăşel din Câmpia Aradului, recte primarul Petru Antal şi viceprimarul Miodrag Stanoiov.
În prezenţa elitei intelectuale din Pecica, a unor musafiri din Arad şi din oraşele de provenienţă a artiştilor care au expus, precum şi a unui grup de jurnalişti, despre expoziţie şi despre actul cultural din Pecica au vorbit Eugenia Ponta Pete, directoarea Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu“ Pecica, Blazena Miroslava Karkus – sufletul şi iniţiatoarea expoziţiei, artist plastic cu lucrări în expoziţie, Miodrag Stanoiov, viceprimarul oraşului Pecica şi primarul Petru Antal.
Redăm un fragment din expunerea primarului oraşului Pecica, Petru Antal: „Ştiu că această expoziţie este itinerantă, că după închiderea ei la Pecica lucrările artiştilor vor fi expuse şi în alte locuri. Cu toate acestea, îmi exprim do­rinţa ca la finalul acestei expo­ziţii să cădem la un acord cu artiştii, şi în măsura posibilităţilor, să achi­ziţionăm lucrările, pe care intenţionăm apoi să le expunem permanent la Casa de Cultură «Doru Ioan Petescu» Pecica.“
La rândul ei, Blazena Miroslava Karkus a spus: „Ideea acestei expo­ziţii mi-a venit având ca scop, adu­cerea la Pecica a unor artişti valoroşi din zona de vest a ţării, care să-şi expună lucrările aici, având în vedere faptul că oraşul nostru organizează foarte multe activităţi culturale de diferite genuri. Mi s-a părut potrivit ca şi artele plastice să fie reprezentate, mai ales că domnul primar Petru Antal este foarte deschis spre actul cultural. Am muncit mult la organizarea acestei expoziţii, dar pot spune că s-a meritat.“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.