Praznicul Naşterii Domnului sărbătorit de arădeni

0
506

Praznicul Naşterii Domnului a fost sărbătorit la Catedrala Arhiepiscopală din Arad prin Sfânta Liturghie arhierească oficiată în mod solemn de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor au fă­cut parte Părintele Simion Mladin, eclesiarhul catedralei, Părintele Gheorghe Gogan, Părintele Mircea Cricovean, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc, Arhid. Florin Sirca, inspector de Religie în cadrul IȘJ Arad, Arhid. Claudiu Condurache şi Arhid. Alexandru Tiulea. Sute de credincioşi au venit din tot oraşul pentru a se ruga în prima zi de Crăciun şi pentru a primi binecuvântare şi ajutor de la Dumnezeu.
La momentul cuvenit, Chiriarhul a rostit cuvântul de învăţătură pus sub titlul ,,Înfiere” (cf. Matei 2; Gal. 4), adică împletire între citirile zilei, cum ar fi istorisirea căutării Pruncului dumnezeiesc de către magi şi dobândirea înfierii de către creştini, prin Iisus Hristos Domnul, Care S-a întrupat pentru mântuirea lumii. Omul credincios caută mereu calea asemănării cu Dumnezeu, după chipul Căruia a fost creat, icoanele şi imnele praznicului ajutându-l să o găsească, a spus Înaltpreasfinţia Sa. Zeci de credincioşi, tineri şi vârstnici, s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei, dirijat de diac. Laviniu Morariu.
În seara zilei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a participat la Slujba Vecerniei în biserica cu hramul ,,Naş­terea Domnului”, din cartierul Micalaca Veche II. După terminarea slujbei, corul acestei parohii a susţinut un frumos concert de colinde.
Protos. Iustin Popovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.