Untitled-11 copy Untitled-1 copyIată, acum vă prezint fotografiile unor locuri din Arad, părăsite, pustiite, cu atâ­tea gunoaie, cum nici în visele urâte n-ați visat. Pe str. Câmpul liniștei, este o liniște ce pute a gunoaie în putrefacție, fiecare putându-și goli bidoanele cu dejecții, după bunul plac. Ați observat stimați consilieri din CLM Arad, cum, de fiecare dată când mă deplasez prin oraș, mă consider în „interes de serviciu” . Și tot,  de fiecare dată când  găsesc nereguli, rușinea rușinilor, mizerii, debandadă, mă simt obligat să vă semnalez dumneavoastră. Oare cine altcineva, din oraș, cunoaște mai bine decât dumneavoastră butoanele, pe care dacă apăsați, se face ordine.
Astăzi vă prezint haldele de gunoaie de pe str. Câmpul Liniștei, din dreptul cimitirului Eternitatea. Acolo există o conductă ce transportă agent termic, și care, în toamnă a fost izolată cu tablă galvanizată. Întreprinderea care a executat izolația, a defri­șat zona lăsând crengile tăiate la pământ, după cum se văd în imaginile anexate. O doamnă ce locuiește în apropiere mi-a relatat neajunsurile provocate de gunoaiele care-i înconjoară gospodăria. Mai încolo, în mijlocul unui munte de gunoaie se află o ruină  în curs de dărâmare. O casă a unui fost gospodar, acum ocupată de stafii.
A cui o fi casa pustiită? A cui o fi terenul? Cine răspunde de mizeria din zonă?
Cazul nu este singular, iar cât de cu­rând vă voi prezenta în imagini, inventarul tuturor haldelor de gunoaie ce maculează fața orașului nostru, oraș, pe care nu-l respectăm îndeajuns. În măsura în care Primăria se preocupă de proiecte viitoare, grandioase, parcuri și fântâni arteziene, în aceiași măsură prezentul este neglijat, cu drumuri pline de gropi, proiecte începute și neterminate, gunoaie, de mă mir, zău așa, cum de tace opoziția, care ar trebui să țipe cât o ține gura.
(B.B.)

Recomandările redacției