masnitaPrimul meci oficial al sezonului nu a fost prea fericit pentru zărăndani. Chiar dacă nu au evoluat rău și și-au creat destule ocazii de gol, ineuanii au trebuit să se recunoască învinși și să spună adio Cupei României încă din turul al treilea.
Trupa lui Sculici a irosit prima ocazie în minutul 6. „Gura de tun”, Mașniță, a reluat de puțin cu capul peste poartă, faza repetându-se la cealaltă poartă cu C. Jurca în postura finalizatorului. Tot Mașniță a mai ratat odată la mijlocul reprizei. Chira a trimis greșit un balon pe spate cu capul, ineuanul a interceptat, dar lobul său peste S. Ghilea a trecut puțin pe lângă poartă. Gazdele au replicat prin „torpila” lui Gh. Popescu din unghi, respinsă excelent de Gorun.
Partea a doua a fost mult mai animată, iar asta și pentru că tehnicianul bihorenilor a „ghicit” schimbările. Unul dintre fotbaliștii intrați la pauză a și deschis tabela. Era minutul 62, când Zadori a tras cu sete de la 35 de metri, iar Gorun a trebuit să se recunoască învins. Ineul a replicat imediat prin reluarea din 8 metri a lui Francescu, dar S. Ghilea a scăpat din nou. Nu același lucru s-a putut spune despre Gorun, care a luat și golul doi din piciorul lui Mintaș, după cornerul executat de Pantea:
2-0 (min. 66). De abia la acest scor, ineuanii s-au trezit cu adevărat și au ratat trei ocazii mari. Același Mașniță nu a găsit drumul spre plasa porții adversă din poziții excelente, dar nici Stănaia nu a avut mai mult noroc la un șut în cros de la semi-distanță.
Ultimul fluier a consimțit succesul elevilor lui Florin Farcaș, care – pro­babil – vor da piept cu FC Bihor în turul următor al Cupei.
Formații:
Sânmartin: S. Ghilea – Mangra, Chira, Mintaş, Morar – Lobonț (46 Pantea), Novak, Cura, C. Jurca – Gh. Popescu, O. Ghilea (46 Zadori).
Ineu: Gorun – Zdrențan, Bilia, Tudoroiu, Talpaș – Hrezdac (76 Purece), Francescu – Kocsis, Stănaia, Boldizsar (63 Răduț) – Mașniță.
Arbitri: Dănuț Maghiar (Baia Mare) – Paul Pojar și Anghel Todea (Cluj)

Recomandările redacției