uavFacultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” a Universităţii „Aurel Vlaicu” a fost distinsă, la sfârşitul anului trecut, cu diploma omagială „Părintele Dumitru Stăniloae”, acordată  de însuşi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Cu ocazia unei conferinţe de presă de ieri, decanul pr.prof.univ.dr. Ioan Tulcan, a prezentat atât diploma, cât şi o medalie acordată acestei facultăţi.   „Mă bucură foarte mult acordarea medaliei şi diplomei omagiale Facultăţii de Teologie Ortodoxă. Este o conferire oficială, venită din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Este o recunoaştere a meritelor deosebite pe care Facultatea de Teologie le are în conclavul facultăţilor de teologie din Ro­mânia (…). Este, în fond, momentul să reiterăm ideea că Facultatea de Teologie reprezintă unul dintre pilonii de susţinere a universităţii noastre, în plan academic, dar şi moral”, a subliniat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedinte al Consiliului Academic al UAV. „Această diplomă vine ca o încoronare a succesului şi a meritelor pe care facultatea le are şi a aprecierii pe care o are la nivel naţional şi internaţional”, a adăugat rectorul universităţii arădene,  prof. univ. dr. Ramona Lile.
„Diploma pe care a primit-o Facultatea de Teologie Ortodoxă este extrem de importantă. În primul rând, această preţuire şi recunoştinţă sunt exprimate la cel mai înalt nivel bisericesc, adică de însuşi întâi-stătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel; în al doilea rând, pentru că Preafericirea Sa este un om extrem de exigent şi faptul că exprimă cuvinte de apreciere la adresa facultăţii noastre ne produce o aleasă bucurie şi o mare speranţă; în al treilea rând, această apre­ciere vine şi într-un context în care învăţământul teologic, universitar şi nu numai din Patriarhia Română este supus unei analize profunde, riguroase, pentru ca în final să se cearnă instituţiile cele mai pertinente, cele mai credibile, cele mai valoroase, care să-şi poată împlini menirea lor în acest nou mileniu creştin”, a încheiat decanul.
(G.S.)

Recomandările redacției