ardelean1

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizaţii Arad a organizat, luni, o conferinţă de presă prilejuită de lansarea, miercuri, de la ora 17,30, la Librăria Scienta, a unei inedite cărţi semnată de somelierul anului 2014 în România, Marinela Vasilica Ardelean. Cartea, apărută în condiții grafice deosebite la editura italiană Terra Ferma, se numește „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene” și este un inedit volum bilingv, româno-italian.

Este, de fapt, cea de-a doua lansare a acestui album în România, după cea din Capitală, Aradul fiind ales şi pentru că autoarea este absolventă a Facultății de Științe Juridice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

„Este un proiect unic în lume unde vinurile româneşti întâlnesc bucătăria italiană. Ar fi interesant – şi chiar i-am propus distinsei autoare – să se gândească la un proiect unde vinul italian să regăsească gastronomia din România”, declara inspectorul de specialitate pe regiunea Banat-Crişana Mirela Heizer, din cadrul Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole.

Absolventă a Facultății de Științe Juridice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Marinela Vasilica Ardelean s-a stabilit în Italia în urmă cu 15 ani, iar acum este Brand Manager global pentru compania italiană Foss Marai Spumanti, membră în jurii ale unor concursuri naţionale şi internaţionale de vinuri, precum și profesoară la „Italian Chef Academy” din Roma, însă nu numai din acest punct de vedere. Autoarea cărții a fost numită recent consilieră a președintelui Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons. Deținătoare a unei diplome de Master in Business Administration, Marinela Vasilica Ardelean este și specialistă în şampanii. Are licenţe în Economie și Drept. Recent i s-a acordat și titlul Dame Chevalier des Coteaux de Champagne.

Întâlnirea autoarei cu cititorii arădeni va fi moderată de prof. Anca Giura, cea care, de altfel, a şi moderat „prefaţa” acestei cărţi cu totul speciale.

Denis Cicortaş

Dacian Don

 

Recomandările redacției