Prefecții postdecembriști au dat curs invitației lansate de Prefectură și s-au reunit aici, pentru un eveniment festiv. Oaspeții au fost primiți de colectivul instituției, în frunte cu prefectul Florentina Horgea, în aplauze – un moment urmat de intonarea Imnului de Stat al României.
Foștii prefecți ai Aradului, Gheorghe Gârbovan, Avram Crăciun, Simeon Murgu, Ovidiu Nilă, Gheorghe Pele, Dan Ungureanu, Cristian Stragea, Călin Bibarț și Cosmin Pribac, au împărtășit unele dintre cele mai deosebite momente din decursul mandatului. Aceștia au vorbit despre aportul important pe care l-a avut colectivul instituției, în soluționarea unor probleme dificile, care implicau professionalism și responsabilitate.
„Cronologia a făcut ca în acest an cu totul special pentru noi toți – Anul Centenarului Marii Uniri a României –, să mă aflu în fața dumneavoastră, în calitate de Prefect al Județului Arad, o funcție care mă onorează și care nu vă este străină, domniile voastre fiind tocmai cei care, în diverse perioade postdecembriste, ați ocupat-o cu cinste, demnitate și responsabilitate“, a susținut prefectul Florentina Horgea.
Placă memorială cu numele prefecților
Pe culoarul principal de acces în Instituția Prefectului a fost dezvelită o placă memorială, cuprinzând numele tuturor prefecților județului Arad de după 1990, respectiv perioadele în care au ocupat înalta funcție de demnitate publică. De asemenea, în anticamera prefectului județului Arad au fost expuse fotografiile tuturor prefecților postdecembriști ai județului Arad, alături de aceea a dr. Iustin Marșieu, prefectul Aradului în prima legislatură românească de după Marea Unire.
„Mărturisesc că acest eveniment este unul aparte pentru mine și pentru întreaga echipă a Instituției Prefectului Județului Arad, sub acest acoperiș desfășurându-și încă activitatea și o parte dintre oamenii cu care mulți dintre dumneavoastră ați interacționat. Afirm, cu această ocazie, că este o echipă puternică, la formarea căreia ați contribuit fiecare și alături de care munca laborioasă desfășurată aici este încununată de succes. Vă mulțumesc tuturor pentru fiecare piatră pe care ați așezat-o, rând pe rând, la temelia acestei instituții, pentru modul în care ați făcut față tuturor încercărilor și provocărilor conferinte de înalta funcție de demnitate publică pe care ați ocupat-o la un moment dat, iar dacă astăzi Instituția Prefectului se bucură de o apreciere evidentă și constantă în rândul cetățenilor, acest lucru vi se datorează, de bună seamă, și dumneavoastră. Nu în ultimul rând, mă bucur să fiu prefectul în mandatul căruia celebrăm Anul Centenar al României și ne-am reunit, în această formulă deosebită, să punctăm contribuția fiecăruia la înfăptuirea prerogativelor Instituției Prefectului. Vă mulțumesc că sunteți aici, vă doresc tuturor multă sănătate și împliniri pe toate planurile!”, a susținut prefectul județului, Florentina Horgea.
Invitații au primit diplome de onoare, pentru activitatea desfășurată în demnitatea de prefect. Profesor universitar, Marius Grec a primit de asemenea o diploma de onoare. Evenimentul a avut o încărcătură deosebită întrucât s-a desfăcurat în seria manifestărilor dedicate marcării Centenarului Marii Uniri.

Recomandările redacției