prefectPrefectul judeţului, Cosmin Pribac face demersuri pentru găsirea unui spaţiu în care să funcţioneze pe viitor Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”.
Ieri, la Instituţiea Prefectului a avut loc o întâlnire între prefectul Cosmin Pribac, cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”şi reprezentanţi ai Comitetului de părinţi din unitatea de învăţământ amintită. Întâlnirea a avut loc la iniţiativa Comitetului de părinţi, fiind prezent şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Clau­dius Mladin. „Apreciez iniţiativa pă­- rinţilor de a avea această întâlnire în care am avut ocazia să le explic care este situaţia reală a imobi­lului unde activează în prezent structura judeţeană a Inspectora­tului Poliţiei de Frontieră. Am înmânat celor prezenţi, părinţi şi cadre didactice, nişte copii după documentaţia existentă până la acest moment între Primăria Municipiului Arad şi Instituţia Prefectului. Astfel, participanţii au putut ve­dea în scris suportul nostru pentru găsirea unui spaţiu adecvat unde să funcţioneze pe viitor Şcoala Gimnazială «Mihai Eminescu». Le-am explicat părinţilor şi profesorilor că trebuie găsite soluţii şi pentru mutarea celor două Servicii Publice Comunitare Regim Permise de Condu­- cere, respectiv Paşapoarte, dar şi a Poliţiei de Frontieră care îşi are sediul la momentul de faţă  în clădirea administrată de Ministerul Afa­cerilor Interne de pe strada Mără­- şeşti. Mi-am asumat în faţa lor că mă voi ocupa de rezolvarea tuturor acestor probleme cât mai rapid deoarece îi înţeleg perfect – sunt deja obosiţi de acestă situaţie şi vor să aibă o siguranţă în privinţa imobilului în care va funcţiona începând de anul viitor şcoala unde învaţă copiii lor. Va trebui ca împreună cu Primăria Municipiului Arad să găsim soluţii pentru identificarea şi amenajarea unor noi spaţii în care să funcţioneze aceste instituţii”, a susţinut prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac.
În ceea ce priveşte întocmirea unui proiect de Hotărâre de Guvern, prefectul a mai făcut câteva precizări. „În conformitate cu Legea 213/1998, articolul 9, trecerea unui bun din do­meniul public al statului în dome­- niul public al unei unităţi administrativ-teritoriale se face la cererea consiliului judeţean, respectiv a consiliului local, după caz, prin Ho­tărâre a Guvernului. Noi putem îna­inta proiectul de Hotărâre Guver­nului, numai că proiectul trebuie însoţit de actele care fundamen­tează cererea potrivit dispoziţiilor HG 561/2009. Aceste acte de fundamentare trebuie întocmite de iniţiatorul proiectului”,  a conchis Cosmin Pribac.

 • Dan Cristi spune:

  felicitari domnule prefect

 • gigi spune:

  Este si normal ca cele doua servicii sa nu plateasca chirie la mall cand pot avea sediul gratis

 • vasile spune:

  cladirea de pe strada Marasesti nu corespunde cerintelor unei scoli!

 • pribac spune:

  Domnule prefect din cate spune legea, si Primaria Arad este subordonata tot Prefecturii Arad asa ca din cand in cand ar fi foarte corect din partea dvs. sa aplicati rigorile legii si pt Gheorghe Falca, nu doar sa va prefaceti ca va razboiti cu el prin presa.
  Va dati seama au trecut 7 ani de cand aceasta scoala a ramas fara cladire, Falca si toti prefectii de atunci si pana acum ce asteptau, sa se construiasca o scoala singura?
  In loc sa investeasca 5 milioane de euro intr-o fantana arteziana mai bine ar construi o scoala, un om educat si civilizat asa ar face!

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției