OLYMPUS DIGITAL CAMERAO afirmaţie a primarului Gheorghe Falcă aprinde, din nou, flacăra unui mai vechi conflict alimentat de însuşi edilul-şef al Aradului. Mărul discordiei în războiul iscat între Primărie şi Prefectură este un imobil al Poliţiei de Frontieră de pe strada Mărăşeşti.
Abuz în serviciu. Aceasta este principala acuză cu care primarul Gheor­ghe Falcă reaprinde flacăra conflictului cu instituţia prefectului, în privinţa atribuirii către Primărie a res­pectivului imobil care ar urma să găzdu­iască o şcoală. „Nici acum nu există o Hotărâre de Guvern pentru preluarea clădirii Poliţiei de Frontieră de pe strada Mărăşeşti pentru Şcoala Generală numărul 1, deşi proiectul de hotărâre a fost votat în CLM. Cred că problema este între consilieri şi partid”, a declarat Falcă refe­rindu-se la aleşiii locali ai USL. „Lipsa unui proiect de Hotărâre de Guvern reperezintă un abuz în serviciu, prin nepunerea în aplicare a unei hotărâri de consiliu local”, a completat primarul, cu degetul aţintit către instituţia prefectului.
Primarul întreţine războiul politic
Un comunicat a fost remis de biroul de presă al Prefecturii, ca răspuns la acuzele formulate, în mod public, de edilul-şef: „ Primarul Gheorghe Falcă a dat dovadă încă o dată că doreşte neapărat să întreţină o stare de  război politic folosind subiecte şi resurse publice şi că discuţiile purtate cu domnia sa nu au nicio valoare. Reamintesc faptul că în data de 19 iulie 2012, la Instituţia Prefectului a fost înregistrată o adresă din partea Primăriei Municipiului Arad prin care se cerea sprijin pentru promovarea unei Hotărâri de Guvern privind trecerea clădirii de pe strada Mărăşeşti în domeniul public al Municipiului Arad. În acel moment, răs­punsul nostru a fost că respectiva clădire ar putea găzdui atât Şcoala Generală «Mihai Eminescu», cât şi Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoar­te­lor Simple, respectiv Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule. De asemenea, am precizat că în conformitate cu art. 30 şi următoarele din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elabora­rea actelor normative, proiectele trebuie însoţite de o expunere de motive şi de o notă de fundamentare. Nici până acum nu am primit aceste documente. Îl informez pe domnul Falcă despre  faptul că o hotărâre de guvern nu poate fi întocmită doar la cererea unei primării, fără documente de fundamentare. Obligaţia redactării acestor documente aparţine Primăriei Municipiului Arad.  Ulterior, la începutul lunii noiembrie m-am deplasat împreună cu domnul Falcă pe strada Mărăşeşti. Pentru că primarul susţine că municipalitatea are nevoie de toată clădirea, s-a convenit atunci ca Instituţiei Prefectului să-i fie pre­zentate variante unde s-ar putea muta cele două servicii, dar şi sediul Poliţiei de Frontieră. Nici în acest sens nu am primit nimic până acum din partea Primăriei Municipiului Arad. Noi am demonstrat întotdea­una că suntem deschişi dialogului, însă vedem că nu există aceeaşi atitudine şi din cealaltă parte. Nu ne opunem amenajării clădirii din strada Mărăşeşti ca sediu pentru Şcoala Generală «Mihai Eminescu», însă şi Poliţia de Frontieră are nevoie de un sediu iar raţiunile financiare ne determină să căutăm un spaţiu aflat în proprietate publică, în primul rând a Ministerului Afacerilor Interne,  pentru cele două servicii menţionate anterior”, a declarat prefectul Cosmin Pribac.

Recomandările redacției