Prefectura a transmis sinistraților din localitățile arădene calamitate de intemperii, că vor primi ajutoare, în cel mai scurt timp.

Potrivit Instituției Prefectului, familiile sau persoanele singure afectate de inundații vor primi un ajutor de urgență direct din partea Guvernului României, în baza Hotărârii de Guvern cu numărul 365 din 3 iunie 2019.

Vor fi despăgubite familiile sau persoanele afectate de ploile abundente. Ajutoarele de urgență vor fi acordate pentru acele persoane ale căror locuințe ori bunuri de folosință îndelungată au fost distruse, ori deteriorate semnificativ. Se va acorda câte 3.000 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe și/sau bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție de peste 90%;

Familiile și persoanele singure ale căror locuințe și/sau bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție cuprinsă între 50-90% vor primi câte 2.000 de lei.

De asemenea, în cuantum de 1.500 lei este ajutorul pentru familiile și persoanele singure ale căror locuințe și/sau bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție de până la 50% inclusiv.

Ajutoarele de urgență nominale se aprobă prin notă de către ministrul muncii și justiției sociale, pe baza borderourilor întocmite de către Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Borderourile vor fi vizate de primarii localităților afectate și de către Prefectul Județului Arad.

Recomandările redacției