sentinta nadasO nouă cerere de revizuire a sentin­ţei date în cazul retrocedărilor de la Nadăş a fost depusă, potrivit anunţului făcut de Instituţia Prefectului.
Tevatura de la Nadăş nu s-a încheiat odată cu sentinţa dată de Tribunalul Arad, prin care recursul la revizuire soli­citat de săteni a fost respins. Prefectura a înaintat o cerere de revizuire la sen­tința din 2006, în urma căreia, locuitorii au rămas fără pășuni, teren arabil, păduri și chiar fără locuințe, după ce o familie a moştenit întreaga suprafaţă a satului. „Comisia Judeţeană de Fond Funciar Arad a decis în şedinţa de vinerea trecută depunerea unei noi cereri de revizuire a sentinţei date de Judecătoria Ineu în cazul retrocedărilor din satul Nadăş, comuna Tauţ. Cererea de revizuire are la bază noi probe care ar putea determina revizuirea sentinţei, alte probe decât cele pe care s-a întemeiat precedenta cerere de revizuire, respinsă de instanţele de judecată. Nu a fost stabilit încă un termen pentru judecarea noii cereri de revizuire“, a susţinut Lucian Cozma, purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului Arad.
Legislaţia permite părţilor interesate să depună cereri de revizuire a sentin­ţelor oricând consideră că deţin noi probe ce pot furniza informaţii concludente în dosar, care să determine revizuirea. Chiar dacă deocamdată nu a fost stabilit un ter­men pentru judecarea cererii de revizuire, aceasta fiind înregistrată la Judecătoria Ineu la finalul săptămânii trecute.
Sătenii din Nadăş şi-au pierdut păşunile, terenurile, pădurile şi unii chiar şi locuinţele încă din anul 2006, când în baza unei sentinţe date de Tribunalul Ineu, o familie a dobândit drept de proprietate asupra satului întreg. Familia Colţeu a fost împroprietărită cu peste 8.700 de hectare de teren. De ani de zile, locuitorii satului umblă prin tribunale ca să-şi facă dreptate. Aceştia cer judecătorilor să anuleze dreptul de proprietate al familiei Colţeu, iar pământurile să ajungă înapoi la Statul Român şi implicit la sătenii vitregiţi. Până acum, cererea de revizuire a fost respinsă de magistraţi, dar sătenii sunt încrezători în probele noi de la dosar.

Recomandările redacției