prefectura[1]

La nivelul Judeţului Arad vor fi amenajate 439 secţii de votare

Prefectura anunță că, la nivel de Arad, organizarea alegerilor prezidențiale decurge fără probleme, în ciuda scandalurilor pe afișe electorale, din ultima perioadă.     . „Din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului, totul este pregătit pentru organizarea în cele mai bune condiţii a alegerilor. Materialele necesare votării vor fi distribuite în cursul zilei de vineri către primăriile din judeţ de către angajaţi ai Instituţiei Prefectului împreună cu reprezentanţi ai Biroului Electoral Judeţean. În cursul zilei de sâmbătă, echipe formate din angajaţi ai Instituţiei Prefectului vor verifica amenajarea şi dotarea corespunzătoare a secţiilor de votare. Am convingerea că alegerile de duminică  se vor desfăşura fără probleme sau incidente de natură să aducă atingere ordinii publice, iar dacă va fi cazul, începând de săptămâna viitoare după ce vor fi validate rezultatele, vom începe pregătirile pentru organizarea turului II de scrutin”, a spus prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac.

La nivelul Judeţului Arad vor fi amenajate 439 secţii de votare, dintre care 115 vor fi în municipiu. Delimitarea secţiilor de votare poate fi consultată pe siteul Instituţiei Prefectului, www.prefecturaarad.ro, secţiunea “Alegeri Prezidenţiale 2014”, precum şi la sediile primăriilor.

Buletinele de vot repartizate judeţului Arad pentru turul I sunt în număr de 432.951, acestea cuprinzând şi rezerva legală plus buletinele anulate în vederea afişării ca model la sediul BEJ şi la sediile secţiilor de votare. Paza secţiilor de votare va fi asigurată de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne. În listele electorale permanente din judeţul nostru sunt evidenţiate 394.121 persoane. Detalierea pe localităţi poate fi consultată pe siteul Autorităţii Electorale Permanente, www.roaep.ro.

Recomandările redacției