Prefectura Arad anunță că, delimitarea și numerotarea secțiilor de votare ce vor fi amenajate pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie poate fi consultată pe pagina web – www.prefectura­arad.ro, sec­țiunea „alegeri parlamentare 2016”.
Pe site mai pot fi consultate și alte informații relevante privind organizarea ale­gerilor, precum toate comunicările Bi­roului Electoral de Circumscripție nr. 2 Arad. De asemenea se mai găsesc informații importante despre organizarea alegerilor sau despre procedura de vot în secțiunile de­di­cate alegerilor parlamentare de pe pa­ginile web ale Biroului Electoral Central (www.2016bec.ro), Autorității Electorale Permanente (www.roaep.ro), Ministerului Afacerilor Interne (www.mai.gov.ro) sau Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).
Astfel, în județul Arad vor fi amenajate 437 secții de votare, dintre care 115 vor funcționa în municipiu. Paza acestora va fi asigurată de efective din cadrul structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne. Vor fi tipărite câte 430.950 de exemplare din ambele tipuri de buletin de vot –  pentru Senat, respectiv Camera Deputaților, numărul inclu­zând și rezerva legală de 10%. Conform datelor comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă, în Județul Arad figurează 391.749 cetățeni cu drept de vot înscriși în listele electorale permanente, inclusiv cei care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie.
(S.S.)

Recomandările redacției