Pagina oficială a Prefecturii și-a schimbat aspectul, astfel că arădenii se vor putea informa mai bine – după cum au anunțat autoritățile. Măsura a fost luată din directiva Ministerului Afacerilor Interne, care a dispus reorganizarea unitară a site-urilor web ale instituțiilor prefectului. Activitatea de reorganizare comună și de realizare a noilor pagini web a fost coordonată de secretarul de stat Mihai Dan Chirică, iar structura paginilor web a fost executată de Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației și Direcția Generală pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului.
Site-ul Instituției Prefectului   a fost operaționalizat la adresa www.ar.prefectura.mai.gov.ro conform prevederilor legislației în vigoare, respectând normele de aplicare ale H.G. nr. 123/ 2002, cu modificările și completările ulterioare, privind Memorandumul cu tema „Creșterea transparenței și standardizarea afișării informațiilor de interes public”, respectiv Standardele de publicare a informațiilor de interes public cuprinse în Strategia Națională Anticorup­ție 2016-2020.
Noua pagină web a Instituției Prefectului – Județul Arad reprezintă un mijloc de comunicare modern și dinamic, asigurând accesul facil la informațiile de interes public, contribuind la o mai bună colaborare cu cetățenii, instituțiile publice și private, societatea civilă și organizațiile neguvernamentale. Această nouă pagină va aduce informația de interes public la îndemâna cetățeanului într-un mod standardizat și profesionist. Actualizarea ei permanentă va fi o prioritate absolută.
„Demn de reținut, în acest context, este și faptul că cetă­țenii, prin intermediul noii pagini, vor putea să interacțio­- neze direct cu Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple, Serviciul Permise Auto și Înmatriculări, respectiv cu Serviciul Apostilă, atât pentru informații curente, cât și pentru programări online (pentru depunerea documentelor în vederea obținerii pașapoartelor și permiselor), spre a se evita timpii de așteptare la ghișeele acestor compartimente”, a spus prefectul Florentina Horgea.            (S.S.)

Recomandările redacției