Situația creată în cartierele Via Carmina și Europa a luat amploare, iar Prefectura a convocat o întâlnire pentru căutarea unei soluții. Mai precis, accesele către aceste cartiere din zona Vladimirescu Vest au fost blocate după ce, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a solicitat în repetate rânduri amenajarea intrării. D.R.D.P. a cerut dezvoltarea intrării către aceste cartiere, printr-un sens giratoriu.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, prin Secția Drumuri Naționale Arad a montat la începutul acestei luni, parapet elastic marginal pe o porțiune de 30 de metri pe DN 7, km 537+900, pentru a restricționa intrarea/ieșirea în drumul național.

Reprezentanții direcției au atras atenția că, pe fondul neamenajării accesului, s-au produs accidente rutiere, soldate în unele cazuri chiar cu victime. În consecință, pentru că dezvoltatorul imobiliar nu a intervenit pentru amenajarea intrărilor către cartiere, autoritățile nu au mai tolerat situația și au luat măsuri.

Instituția Prefectului găzduiește marți, 7 august o întâlnire cu între factorii de decizie, „în vederea identificării soluțiilor optime pentru deblocarea situației existente”.

În data de 27 aprilie 2018, a avut loc o ședință la sediul Primăriei Vladimirescu, la care au participat reprezentanți din partea D.R.D.P. Timișoara, SDN Arad, IPJ Arad, Comuna Vladimirescu, Consiliul Județean Arad, IMOTRUST S.A., proiectanții IMOTRUST S.A., întâlnire la care s-a impus un termen de 30 de zile pentru reglementarea legală a accesului rutier la în/din DN7, în caz contrar luându-se măsura închiderii accesului neautorizat. Având în vedere că toate solicitările D.R.D.P. Timișoara către dezvoltatorul imobiliar nu au dus la soluționare, s-a luat măsura închiderii prin montarea de parapet elastic.

Recomandările redacției