Prefectura și Primăria se ceartă… ca la piață

0
622

Primăria aşteaptă în această perioadă ofertele pentru proiectarea şi execuţia reamenajării Pieței Catedralei şi a reabilitării clădirii de pe strada Ioan Rusu Şirianu, unde comercianţii din actuala Piaţă a Catedralei îşi vor desfăşura activitatea. După cum se știe, lucrările propuse în proiect vizează regenerarea urbană a zonei, prevăd atât reconfigurarea peisagistică a viitoarei pieţe pietonale, cât şi amenajarea unei parcări subterane.

Prefectura a constatat însă că, HCLM 365/2018 a ar fi fost adoptată cu încălcarea normelor de tehnică legislativă pentru adoptarea actelor normative, potrivit Legii 24 din 2000. „Drept urmare, a fost înregistrată  pe rolul Tribunalului Arad – Secția Contencios Administrativ și Fiscal o acțiune în contencios administrativ având ca obiect anularea acestei hotărâri. Anterior înregistrării acțiunii în contencios, a fost purtată o corespondență cu Primăria Municipiului Arad prin care s-a solicitat supunerea în atenția Consiliului Local Municipal Arad, în ședință publică, a observațiilor formulate cu privire la HCLM 365/2018 în vederea reanalizării acesteia prin prisma normelor de tehnică legislativă. Conform răspunsului primit din partea Primăriei Municipiului Arad, comisiile de specialitate din cadrul CLM Arad au luat act de solicitarea Instituției Prefectului – Județul Arad fără ca mai apoi să fie operate modificările solicitate asupra HCLM 365/2018“, au anunțat reprezentanții Prefecturii. De asemenea, într-un comunicat al Prefecturii se mai arată că, deși în titlu se arată că HCLM 365/2018 aprobă modificarea și completarea HCLM 41/2014 cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție „Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad”, în dispozitiv nu indică în mod expres în ce constă modificarea și completarea HCLM 41/2014 prin nominalizarea textului vizat și prin utilizarea sintagmei „se modifică și va avea următorul cuprins:”

„Exercitarea controlului de legalitate al actelor emise de consiliile locale este una din atribuțiile fundamentale ale Instituției Prefectului și o activitate pe care o tratăm foarte serios. Emitenții acestor acte trebuie să respecte în mod strict normele prevăzute de legislația în vigoare, lucru ce nu s-a întâmplat în cazul hotărârii față de care am formulat acțiunea în contencios administrativ. Rolul nostru este de a verifica strict legalitatea acestor hotărâri, atribuție pe care țin să o îndeplinim întodeauna cu profesionalism”, a declarat prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.